10 πράγματα που πρέπει να κάνετε ΠΡΙΝ την Πρωτοχρονιά

χριστουγεννα, δώρα, χριστουγεννιάτικο δέντρο

10 πράγματα που πρέπει να κάνετε ΠΡΙΝ την Πρωτοχρονιά

Ο χρόνος ξεκινά να μετρά αντίστροφα. Λίγες μέρες έμειναν πριν αλλάξει η χρονιά. Αυτά είναι τα 10 πράγματα που πρέπει να δοκιμάσεις πριν την Πρωτοχρονιά.

1. Πάρτε μια μέρα άδεια

Δώσε μια μέρα άδεια στον εαυτό σου- εάν αυτό είναι εφικτό- να ξεκουραστεί και να απολαύσει την γιορτινή ατμόσφαιρα. Κάνε πράγματα που ενισχύουν το χριστουγεννιάτικο κλίμα: δες χριστουγεννιάτικες ταινίες, φτιάξε χριστουγεννιάτικα γλυκά, άκου χριστουγεννιάτικες μελωδίες, απόλαυσε την στολισμένη πόλη. Άσε την μαγεία των Χριστουγέννων να σε παρασύρει και να σε γεμίσει ελπίδα κι όνειρα για το μέλλον.

2. Τακτοποιήστε την ακαταστασία

Κράτα καθαρό και τακτοποιημένο τον χώρο σου. Ένας καθαρός και περιποιημένος χώρος θα σου δώσει χώρο για έμπνευση και ιδέες. Παραδείγματα: ξεκαθάρισε το πορτοφόλι σου, φτιάξε τη ντουλάπα σου, ξεκαθάρισε περιττές φωτογραφίες κι αρχεία από τον υπολογιστή και το κινητό σου, καθάρισε την αποθήκη τροφίμων, πέταξε παλιούς λογαριασμούς και καλλυντικά που δεν χρησιμοποιείς πια, χάρισε όσα δεν χρειάζεσαι.

χριστουγεννα, δώρα, χριστουγεννιάτικο δέντρο

3. Σκεφτείτε τη χρονιά που πέρασε

Κάνε έναν απολογισμό της χρονιάς. Σημείωσε όλες τις εμπειρίες που είχες αυτή τη χρονιά. Μέτρα πόσα πράγματα κατάφερες, πόσα καινούρια πράγματα έμαθες, πόσο συνδέθηκες συναισθηματικά με τους αγαπημένους σου. Αξιολόγησε τι πήγε καλά και τι όχι, ώστε να δεις πως θα είσαι πιο αποτελεσματικός την νέα χρονιά.

 

4. Σχεδιάστε την νέα σας χρονιά

Σκέψου ποιες είναι οι προτεραιότητες σου για τη νέα χρονιά που ξεκινά. Τι είναι σημαντικό για σένα;Σε ποιον τομέα θέλεις να εστιάσεις περισσότερο. Όταν ξέρεις τι θες και τι είναι πραγματικά σημαντικό για εσένα αυτό θα σε βοηθήσει να παίρνεις αποφάσεις και να κάνεις επιλογές που θα καλύπτουν καλύτερα τις ανάγκες σου.

 

5. Ολοκληρώστε τις εκκρεμότητες σας πριν από το τέλος του έτους

Φρόντισε όσο καλύτερα μπορείς να ολοκληρώσετε τις εκκρεμότητες σου πριν το τέλος της χρονιάς. Εκκρεμότητες που μπορεί να έχουν μείνει από την δουλειά και την προσωπική σου ζωή.

 

6. Ξεκαθαρίστε τις οφειλές σας

Ξεχρέωσε από τα βάρη-“χρέη” που έχουν μείνει από την περασμένη χρονιά, ώστε να ξεκινήσει η νέα χρονιά πάνω σε καθαρές βάσεις. Οργάνωσε ένα οικονομικό πλάνο για το επόμενο έτος, ώστε να ξέρεις καλύτερα πως και πότε θα ξεχρεώνεις τους λογαριασμούς σου, ώστε να έχεις καλύτερο έλεγχο των οικονομικών σου.

 

7. Κρατήστε λίστες με τους στόχους σας για να παραμείνετε στην κορυφή του παιχνιδιού σας

Κράτα γραμμένα και συγκεντρωμένα όσα θέλεις να πετύχεις τη κάθε μέρα σου κι έτσι θα μένεις ευθυγραμμισμένος με τους στόχους και τα θέλω σου.

 

8. Δώστε συγχώρεση σε όσους σας πλήγωσαν

Όσο σημαντικό είναι να ολοκληρώσεις τις εκκρεμότητες σου, να εξοφλήσεις λογαριασμούς και να ξεκαθαρίσεις την ντουλάπα σας άλλο τόσο σημαντικό είναι να καθαρίσεις την καρδιά σου από την πληγή, την μνησικακία κι όσα άλλα αρνητικά συναισθήματα την επιβαρύνουν. Έρχονται καταστάσεις στη ζωή που απογοητεύεσαι και πληγώνεσαι. Εάν νιώθεις αρνητικά συναισθήματα για κάποιον άλλον ή ακόμη και για τον εαυτό σου, παρατήρησε τα κι απελευθέρωσε τα. Μην αφήσεις τα αρνητικά συναισθήματα που έχεις για κάποιον να γίνουν εμπόδιο για την ευτυχία σου. Συγχώρεσε το άτομο, εσάς και την κατάσταση που σας απασχολεί και προχωρήστε με θάρρος για τα καλύτερα.

 

9. Αφεθείτε σε δραστηριότητες Αυτοφροντίδας

Φρόντισε το πρόσωπο και το σώμα σου με ενυδατικές κι αρώματα που σε συναρπάζουν. Φόρα ρούχα που σε κάνουν να αισθάνεσαι στα καλύτερα σου. Μίλα όμορφα κι ευγενικά με τον εαυτό σου. Δείξε του περισσότερη συμπόνια και καλοσύνη. Πες όχι σε σκέψεις που σε βλάπτουν.

 

10. Κάντε ένα διάλειμμα από τα Social Media

Μείωσε τον χρόνο στα social media και πολλαπλασίασε τον χρόνο που αφιερώνεις στην πραγματική ζωή. Αποσυνδέσου για λίγο από τις συσκευές και συνδέσου περισσότερο με την μαγεία και την ομορφιά της πραγματικής ζωής.  Γέλασε με την καρδιά σου. Παίξε παιχνίδια. Επίλεξε δραστηριότητες ώσεις ζωντανός Βγες από την παθητικότητα του scrolling κι εξερεύνησε την ζωή. Δημιούργησε αναμνήσεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πως θα λάμψετε στις γιορτές εξωτερικά κι εσωτερικά.

 

Αν θέλεις να μαθαίνεις περισσότερα ακολούθησε μας στα social: Instagram FacebookPinterest,  Tik TokWEEKLY PLANNER
Κατέβασε το δωρεάν & ξεκίνησε
την προετοιμασία σου σήμερα
Τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε ενημερωτικά μας e-mails.