3 λόγοι που δεν πετυχαίνεις τους στόχους σου

βιβλίο, διάβασμα, στόχοι

3 λόγοι που δεν πετυχαίνεις τους στόχους σου

Ο στόχος της ζωής δεν είναι μόνο να πληρώνεις λογαριασμούς αλλά και να την απολαμβάνεις.

Κάθε μέρα αποτελεί αφετηρία για να ξεκινήσει ένα ταξίδι εξερεύνησης. Είναι μια καλή ευκαιρία να επανεξετάσεις και να ανανεώσεις τα όνειρα και τις επιθυμίες σου, να θέσεις νέους στόχους και να κάνεις τα βήματα που χρειάζεται, προκειμένου να ζήσεις νέες εμπειρίες σε κάθε τομέα της ζωής σου.

Το να ξεκαθαρίζεις τα “θέλω” σου είναι το πρώτο κι ευκολότερο κομμάτι του παζλ. Το εάν θα τα καταφέρεις, εξαρτάται από το πόσο θα εναρμονίσεις τα θέλω σου με τις πράξεις σου, από το πόσο δηλαδή, θα δεσμευτείς να κάνεις τα απαραίτητα βήματα για να τα καταφέρεις.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντα τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Δεν είναι λίγες οι φορές, που ενώ ξεκινάμε με πάθος κι όρεξη να πετύχουμε το στόχο μας, προκύπτουν, κατά τη διαδρομή, διάφορες προκλήσεις κι αναποδιές, που μας αποσυντονίζουν και σαμποτάρουν τις προσπάθειες μας.

Αυτή ήταν και για μένα η μεγαλύτερη πρόκληση που είχα να διαχειριστώ. Απέτυχα αμέτρητες φορές μέχρι να καταφέρω να τηρήσω τις δεσμεύσεις μου και να παραμείνω αφοσιωμένη στους στόχους μου. Αυτό συνέβαινε, διότι διάφοροι παράγοντες με αποσυντόνιζαν και μου αποσπούσαν την προσοχή.

Τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν όταν άρχισα να συμφιλιώνομαι με την ιδέα πως οι δυσκολίες και οι προκλήσεις αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της επιτυχίας. Τότε πήρα στα σοβαρά την απόφαση να κάνω τα εμπόδια εφόδια, που θα με υποστηρίξουν να αυξήσω την προσωπική μου απόδοση και παραγωγή.

3 λόγοι που δεν πετυχαίνεις τους στόχους σου

ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ/ ΔΙΑΘΕΣΗΣ

Αυτό συμβαίνει διότι δεν έχεις μια ενδυναμωτική ρουτίνα να σε υποστηρίζει. Οι συνήθειες σου, οι σκέψεις σου, τα συναισθήματα σου, η συμπεριφορά σου, επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ενέργεια και την διάθεση σου.

Αυτό σημαίνει ότι ο τρόπος που ζεις (lifestyle) σαμποτάρει κάθε προσπάθεια για πρόοδο. Δεν είναι δηλαδή, εναρμονισμένο με συνήθειες και πρακτικές που υποστηρίζουν τους στόχους σου (π.χ. αρνητικές σκέψεις, αρνητικά συναισθήματα, κακές συνήθειες κ.α.)

Άσκηση: Τι σου δίνει ενέργεια; Ποιες δραστηριότητες σε τονώνουν ψυχολογικά και σωματικά; Κατάγραψε τες και προγραμμάτισε τες μέσα στην εβδομάδα σου.

ΞΑΦΝΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ & ΑΛΛΑΓΕΣ

Στη ζωή δεν υπάρχουν εγγυήσεις για το τι προκλήσεις και δοκιμασίες θα αντιμετωπίσεις. Όλοι μας το συνειδητοποιήσαμε αυτό με τα αναπάντεχα που συνέβησαν τα τελευταία χρόνια.

Το θέμα δεν είναι να τρέχεις μακριά από αυτές αλλά να χτίσεις μια δυνατή κι ανθεκτική προσωπικότητα, η οποία θα μπορεί να τις διαχειρίζεται και να τις ξεπερνά με επιτυχία.

Οι μέρες που σε ζορίζουν, είναι εκείνες τελικά, που σε ανακαινίζουν. Είναι η στιγμή που ωριμάζουμε και γινόμαστε πιο γενναίοι.

Γίνονται η αφορμή για να συνδεθείς με το δυναμικό σου και να αξιοποιήσεις τα ταλέντα σου.

Για να μπορείς να διεκδικείς με θάρρος τις επιθυμίες σου είναι απαραίτητη προϋπόθεση να γνωρίζεις πως να αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες και τις ξαφνικές αλλαγές.

3 βασικά βήματα που θα σε υποστηρίξουν να κάνεις μια γενναία αρχή είναι:

  • Αποδοχή της κατάστασης.
  • Εξέτασε τις επιλογές σου
  • Αξιοποίησε τις εμπειρίες σου.

Άσκηση: Γράψε στις σημειώσεις σου τις δυσκολίες που έχεις καταφέρει να ξεπεράσεις μέχρι σήμερα. Πώς τα κατάφερες; Με ποια βήματα; Τι έμαθες μέσα από αυτές τις εμπειρίες;

ΚΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΧΡΟΝΟΥ

Όλοι έχουμε ένα 24ωρο στη διάθεση μας. Αυτό που διαφέρει είναι το πώς το διαχειριζόμαστε!

Τις περισσότερες φορές, η κακή και μη αποτελεσματική οργάνωση του χρόνου είναι από τις βασικότερες αιτίες που δεν έχεις τα αποτελέσματα που θες.

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς το χρόνο σου όχι μόνο για να πληρώνεις λογαριασμούς αλλά για να κάνεις και πράγματα που είτε προσθέτουν αξία και νόημα στη ζωή σου είτε σε διασκεδάζουν.

Πως;

Άσκηση: Κατάγραψε όλες τις δραστηριότητες σου σε ένα χαρτί. Χώρισε τες σε τρεις κατηγορίες/λίστες (διεκπαιρεωτικά, σημαντικά, διασκεδαστικά) και προγραμμάτισε τες μέσα στην εβδομάδα σου.

Διεκπεραιωτικά: Είναι όσα συνήθως αποκαλούνται ως υποχρεώσεις (πχ. πληρωμές λογαριασμών, σούπερ μάρκετ, δραστηριότητες παιδιών, καθάρισμα σπιτιού κ.λπ.).

Σημαντικά: Είναι όσα προσθέτουν αξία στο χρόνο σου. Όσα σε πηγαίνουν ένα βήμα παρακάτω, σε εξελίσσουν και σε αναπτύσσουν (π.χ. προσωπικοί, επαγγελματικοί, οικονομικοί στόχοι). Είναι εκείνα δηλαδή, που σε βοηθούν να αξιοποιήσεις τα ταλέντα σου, για να πετύχεις κάτι σημαντικό για σένα.

Διασκεδαστικά: Είναι όσα σε κάνουν να απολαμβάνεις τη ζωή και την καθημερινότητα σου (π.χ. βόλτες, ταξίδια, ταινίες, βιβλία, χόμπι, σπορ, συναντήσεις με φίλους κ.λπ.).

Προγραμμάτισε τις δραστηριότητες σου σε συγκεκριμένες μέρες κι ώρες μέσα στην εβδομάδα. Φρόντισε να είναι κι από τις 3 κατηγορίες.

EXTRA TIPS

1. Καλωσόρισε τον ψυχικά δυνατό εαυτό σου


Η ζωή συχνά εμφανίζει στο διάβα της αναποδιές, ωστόσο, με λίγη βοήθεια, μπορείς να μάθεις πώς να βασίζεσαι στην εσωτερική σου δύναμη και να ξεπερνάς τις αντιξοότητες. Αν κάθε φορά δίνεις αγώνα ώστε να αντιμετωπίσεις τις μεγάλες αλλαγές, ή εύχεσαι να διέθετες την αντοχή προκειμένου να διαχειρίζεσαι τις όποιες πιέσεις με ευκολία, μην ψάχνεις αλλού.

ΠΩΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ - ΑΝΝΑ ΜΠΑΡΝΣ


Γεμάτο συμβουλές, ρητά που γαληνεύουν την ψυχή και δραστηριότητες, το ΠΩΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ θα σου δείξει τον δρόμο για να γίνεις πιο ευέλικτος, πιο αποφασιστικός και πιο δυνατός.

Βρες το στο eshop μας. Ανακάλυψε το εδώ

2.Μήπως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να γίνεις ο coach του εαυτού σου;

Ώρα για ανακοχή και συμφιλίωση με τον εαυτό σου.

Το Coach Yourself θα σου δώσει όλες τις μεθόδους και τα εργαλεία για να συνδεθείς ουσιαστικά με τον εαυτό σου, να αφουγκραστείς τις ανάγκες σου, να διεκδικείς με θάρρος τις επιθυμίες σου και να σταματήσεις να σαμποτάρεις τις προσπάθειες σου για χαρά κι επιτυχία.

Mετά τις συνεδρίες μας ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ:

  • Να έρθεις σε βαθύτερη επαφή με τον εαυτό σου και να αναγνωρίσεις τι θέλεις πραγματικά.
  • Να μειώσεις το άγχος και να αποκτήσεις εσωτερική ηρεμία και χαρά
  • Να ενισχύσεις την αυτοπεποίθηση σου και να διεκδικείς με θάρρος και τόλμη τις επιθυμίες σου
  • Να θέτεις όρια και να λες όχι όπου χρειάζεται
  • Να ενισχύσεις το αίσθημα της καθημερινής ικανοποίησης και πληρότητας
  • Να χτίσεις ψυχική ανθεκτικότητα απέναντι στις προκλήσεις και τις αλλαγές

3. Κατέβασε δωρεάν το Εbook Self Love

Κατέβασε τον δωρεάν οδηγό που θα σου δείξει βήμα βήμα πως να εκτοξεύσεις την αυτοπεποίθησή σου και να αισθανθείς καλύτερα σε όλα τα επίπεδα.

Θα τον βρεις ΕΔΩ

Αν θέλεις να μαθαίνεις περισσότερα ακολούθησε μας στα social: Instagram , Facebook, PinterestWEEKLY PLANNER
Κατέβασε το δωρεάν & ξεκίνησε
την προετοιμασία σου σήμερα
Τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε ενημερωτικά μας e-mails.
Self Love
Κατέβασε τον δωρεάν οδηγό που θα σου δείξει βήμα βήμα πως να εκτοξεύσεις την αυτοπεποίθησή σου και να αισθανθείς καλύτερα σε όλα τα επίπεδα.
Τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε ενημερωτικά μας e-mails.