5 εύκολοι τρόποι για να τονώσεις την αυτοπεποίθηση σου

5 εύκολοι τρόποι για να τονώσεις την αυτοπεποίθηση σου

Αυτοπεποίθηση σημαίνει πίστη και εμπιστοσύνη στις ικανότητες σου για χαρά και επιτυχία. Σε αυτό το άρθρο μοιράζομαι 5 εύκολους τρόπους για να τονώσεις την αυτοπεποίθηση σου.

Όταν νιώθεις στα καλύτερα σου, σε νοητικό, συναισθηματικό και σωματικό επίπεδο, τότε έχεις μεγαλύτερη ώθηση να δημιουργήσεις τη ζωή που ονειρεύεσαι.

5 εύκολοι τρόποι για να τα καταφέρεις:

αυτοπεποιθηση

Εσωτερική ανανέωση

Επένδυσε  στον εσωτερικό σου κόσμο.

Βελτίωσε την εσωτερική σου ατμόσφαιρα. Εάν θέλεις να ακτινοβολείς λάμψη και ομορφιά ξεκίνα πρώτα από μέσα. Συνήθως, ο εσωτερικός σου κόσμος- οι σκέψεις σου και τα συναισθήματα σου- επειδή δεν φαίνονται εξωτερικά,  μπορεί να σε σαμποτάρουν και να δημιουργούν ένα αποδυναμωτικό περιβάλλον ανάπτυξης.

Γι’ αυτό χρειάζεται μια ενδοσκόπηση, ώστε να κάνεις τις απαραίτητες αλλαγές. Αξιολόγησε τις σκέψεις σου- είναι θετικές ή αρνητικές;  Ενίσχυσε τον συναισθηματικό σου πυρήνα με περισσότερα θετικά συναισθήματα. Διάλεξε δραστηριότητες που σου φέρνουν χαρά και προγραμμάτισε τες μέσα στην εβδομάδα σου.

Βελτίωσε όσα χρειάζεται  προκειμένου να βιώσεις περισσότερη  χαρά και πληρότητα. Η εσωτερική σου ατμόσφαιρα αποτυπώνεται  στις πράξεις σου και στον τρόπο που συμπεριφέρεσαι στη ζωή σου και στους αγαπημένους σου.

Ένας άνθρωπος που έχει μια ποιοτική εσωτερική ατμόσφαιρα έχει καλύτερη ανθεκτικότητα στα γεγονότα, περισσότερη ψυχραιμία και ηρεμία στις καταστάσεις. Όταν ησυχάζει κι εναρμονίζεται το μέσα σου, όταν εναρμονίζονται οι σκέψεις και τα συναισθήματα με τις δράσεις σου βγάζεις μια εσωτερική δύναμη και μια ελκυστική γαλήνη. Αντιθέτως, εάν το μέσα σου είναι ηφαίστειο που βράζει, είναι λογικό κι αναμενόμενο να έχεις μια πιο νευρική κι επιθετική συμπεριφορά προς τον εαυτό σου και τους άλλους.

Εξωτερική ανανέωση

Επένδυσε στην αυτοφροντίδα σου. Επιμελήσου την εμφάνιση σου. Ανανέωσε το στυλ σου. Φρόντισε τις λεπτομέρειες σου (το χτένισμα σου, το χρώμα των μαλλιών σου, το μακιγιάζ σου, το άρωμα σου, την περιποίηση του σώματος σου, τα άκρα σου, τα ρούχα σου, τα εσώρουχα σου).  Εμπότισε το είναι σου με θετικά συναισθήματα ομορφιάς και λάμψης.

Αποδέξου τον εαυτό σου

Σταμάτα να συγκρίνεσαι διαρκώς με τους άλλους κι εστίασε στα δικά σου ξεχωριστά χαρακτηριστικά και χαρίσματα. Ενίσχυσε αυτά που έχεις με τον καλύτερο τρόπο και δώσε την ευκαιρία στην προσωπικότητα σου να ανθίσει.

Βάζε καθημερινούς στόχους 

Βάζε μικρούς καθημερινούς στόχους και πραγματοποίησε τους. Η καθημερινή αυτή άσκηση θα λειτουργεί ως τονωτική ένεση στην αυτοπεποίθηση σου καθώς θα σε εξοικειώνει με το αίσθημα της αξίωσης και της επιτυχίας.

Επιβράβευσε τον εαυτό σουαυτοπεποίθηση ηρεμία

Γιόρτασε τις καθημερινές επιτυχίες σου. Κάνε δώρα στον εαυτό σου ως επιβράβευση για κάποιο στόχο που κατάφερες.  Κέρασε τον ένα γλυκό-φαγητό,  πήγαινε μια ωραία βόλτα, κάνε spa- ένα χαλαρωτικό μασάζ, αγόρασε κάτι που σου αρέσει κ.α.  Η επιβράβευση θα σε τονώσει την αυτοαξία σου και την αυτοπεποίθηση σου και θα σε ενθαρρύνει για ακόμη περισσότερους στόχους και επιτεύγματα.

 

Δες το επεισόδιο

Παρακολούθησε το επεισόδιο της σειράς 9+1 Μυστικά για να ζήσεις την σχέση που ονειρεύεσαι και μάθε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η αυτοπεποίθηση στις ερωτικές σχέσεις.

 

 

Έλα στη παρέα μας στα social Instagram και Facebook WEEKLY PLANNER
Κατέβασε το δωρεάν & ξεκίνησε
την προετοιμασία σου σήμερα
Τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε ενημερωτικά μας e-mails.
Self Love
Κατέβασε τον δωρεάν οδηγό που θα σου δείξει βήμα βήμα πως να εκτοξεύσεις την αυτοπεποίθησή σου και να αισθανθείς καλύτερα σε όλα τα επίπεδα.
Τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε ενημερωτικά μας e-mails.