7 απλά πράγματα που βελτιώνουν την καθημερινότητα σου

7 απλά πράγματα που βελτιώνουν την καθημερινότητα σου

Η καθημερινότητα είναι γεμάτη στρες, προβλήματα και υποχρεώσεις. Προσπαθούμε διαρκώς να τα προλάβουμε όλα και να ανταποκριθούμε με επιτυχία στις υποχρεώσεις μας. Αυτό έχει ως συνέπεια να επιστρέφεις σπίτι κουρασμένη κι εξαντλημένη από τις καθημερινές πιέσεις.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι τόσο χάλια όσο ακούγονται, διότι πάντα υπάρχουν απλοί και πρακτικοί τρόποι που μπορούν να σε βοηθήσουν να βελτιώσεις την ρουτίνα της καθημερινότητας σου και να διατηρήσεις μια θετική ατμόσφαιρα μέσα στη μέρα σου που θα σε υποστηρίζει.

Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Ας δούμε μερικούς πρακτικούς τρόπους:

Επικοινώνησε με τους αγαπημένους σου

Προτίμησε την τηλεφωνική ή την από κοντά επαφή. Λίγα λεπτά μέσα στη μέρα να μιλήσεις με τους ανθρώπους που αγαπάς και νιώθεις άνετα να είσαι ο εαυτός σου θα σε αποσυμπιέσει και θα σου δώσει δύναμη να ανταποκριθείς καλύτερα στη καθημερινότητα σου. Οι άνθρωποι είμαστε κοινωνικά όντα κι είναι ζωτικής σημασίας να επικοινωνούμε μεταξύ μας.

Γίνε δημιουργική

Φρόντισε ο χώρος που περνάς τις περισσότερες ώρες να είναι καθαρός, τακτοποιημένος και να έχει μια διακόσμηση που σε εμπνέει. Αυτό θα σε βοηθήσει να έχεις ένα ξεκάθαρο τοπίο που θα σε χαλαρώνει και θα σε ηρεμεί.

καθημερινότητα

Βάλε στο πρόγραμμα σου πράγματα που σε γεμίζουν και σου φτιάχνουν τη διάθεση

Μια συνάντηση με φίλους, φάε το αγαπημένο σου πρωινό, άκου το αγαπημένο σου τραγούδι και τραγούδησε το κι εσύ, χόρεψε, βγες για ένα περίπατο, μάθε κάτι καινούριο, ενίσχυσε μια δεξιότητα σου.

Περιόρισε το χρόνο στα social media

Διάβασε ένα βιβλίο που θα σε παρασύρει μέσα στις σελίδες του. Ένα βιβλίο σου δημιουργεί εικόνες και σε γεμίζει συναισθήματα.

Απόλαυσε το πρωινό ξύπνημα

Μη βιαστείς να πιάσεις το κινητό, να κάνεις scroll στα social και να απαντήσεις στα email της δουλειάς. Απόλαυσε τα χρώματα της αυγής καθώς ανοίγεις τα παράθυρα σου, πάρε βαθιές αναπνοές. Φτιάξε το πρωινό σου. Εστίασε στο σήμερα και δείξε σεβασμό και τρυφερότητα προς τον εαυτό σου. Αν χρειαστεί ξύπνα και 10 λεπτά νωρίτερα. Τα οφέλη που θα αποκομίσεις από ένα ήρεμο ξεκίνημα ημέρας θα σε αποζημιώσουν για το υπόλοιπο της ημέρας σου.

καθημερινότητα 1

Κάνε το καλύτερο που μπορείς

Απάλλαξε τον εαυτό σου από τις παράλογες απαιτήσεις κι από το άγχος της τελειομανίας. Δεν υπάρχει τελειότητα. Αυτό όμως, που υπάρχει είναι η σταδιακή βελτίωση και πρόοδος. Κάνε το καλύτερο που μπορείς στη φάση που βρίσκεσαι με όσα διαθέτεις. Οι μικρές πράξεις αθροιστικά θα φέρουν σπουδαία αποτελέσματα.

Να είσαι ευγενικός με τον εαυτό σου 

Δημιούργησε μια υποστηρικτική σχέση μαζί του. Μην τον κατακρίνεις συνεχώς για τα λάθη και τις αστοχίες του, διότι αυτό σου φέρνει εσωτερική ένταση κι εκνευρισμό. Να λες “δεν πειράζει, θα προσπαθήσω πάλι”, ‘η “δεν έχω βρει ακόμη τον σωστό τρόπο”. Όταν συμφιλιώνεσαι με το μέσα σου γίνεσαι ανθεκτική στις προκλήσεις της ζωής ενώ ενισχύεται η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση σου.

Με απλούς πρακτικούς τρόπους μπορείς να πετύχεις μεγάλες αλλαγές. 

Κλείσε μια 30′ Δωρεάν 1:1 Coaching συνεδρία γνωριμίας για να μάθεις πως τα νέα θεματικά πακέτα ατομικών συνεδριών CoachYourself θα σε υποστηρίξουν να γίνεις ο coach του εαυτού σου.

Αν θέλεις να είμαστε σε επαφή έλα και στα social Ιnstagram  , Facebook  Pinterest


WEEKLY PLANNER
Κατέβασε το δωρεάν & ξεκίνησε
την προετοιμασία σου σήμερα
Τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε ενημερωτικά μας e-mails.