7 πράγματα που έχεις τον έλεγχο τους.

γυναικα, λουλουδια

7 πράγματα που έχεις τον έλεγχο τους.

Στη ζωή υπάρχουν πράγματα που είναι στο χέρι σου και μπορείς να τα αλλάξεις, υπάρχουν όμως κι εκείνα που δεν μπορείς να αλλάξεις αλλά μπορείς να αλλάξεις τον τρόπο που τα βλέπεις και τα διαχειρίζεσαι.

Για παράδειγμα δεν μπορείς να αλλάξεις τον καιρό μπορείς όμως να είσαι ευέλικτος στις συνθήκες. Επικεντρώσου σε εκείνα που μπορείς να ελέγξεις αντί να δίνεις όλη σου την ενέργεια και την προσοχή σε πράγματα που δεν μπορείς. Όταν εστιάζεις σε όσα είναι στο χέρι σου και μπορείς να αλλάξεις τότε αυτό θα σε βοηθήσει να έχεις μια καλύτερη και θετική προοπτική για τη ζωή.

7 πράγματα που έχεις τον έλεγχο τους:

 

Η στάση σου απέναντι στη ζωή

Ο καθένας έχει διαμορφώσει τη δική του στάση ζωής και με αυτήν έχει μάθει να προχωρά. Μπορεί να είναι μια αισιόδοξη στάση ζωής που σημαίνει ότι επιλέγει να εστιάζει στο καλό και το αισιόδοξο κι όχι στα αρνητικά και τα δυσάρεστα που συμβαίνουν στη ζωή. Άλλοι εστιάζουν στο να αναζητούν λύσεις για να ξεπερνούν τα προβλήματα και τις κρίσεις ενώ αντίστοιχα κάποιοι άλλοι επιλέγουν την γκρίνια, την στασιμότητα και την ηττοπάθεια. Η στάση που υιοθετείς σε βοηθά να προχωράς στη ζωή ή σαμποτάρει τις προσπάθειες σου για χαρά κι επιτυχία.

 

Οι συνήθειες σου

Οι συνήθειες είναι οι πράξεις που επαναλαμβάνονται κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα. Οι συνήθειες διαμορφώνουν τον χαρακτήρα σου και επηρεάζουν την ποιότητα της καθημερινότητας σου. Γι’ αυτό αξιολόγησε τες και σκέψου εάν είναι καλές συνήθειες που σε βοηθούν να προχωράς ή εάν είναι κακές και σε μπλοκάρουν να απολαμβάνεις την ζωή που έχεις ονειρευτεί.

 

Ο τρόπος που φροντίζεις τον εαυτό σου

Πρόσφερε στον εαυτό σου την στοργή και την φροντίδα που χρειάζεται για να μπορεί να λειτουργεί στα καλύτερα επίπεδα. Κατέβασε Δωρεάν τον οδηγό Self Love που θα σου δώσει ένα πλήρες σύστημα σωστής αυτοφροντίδας. Κατέβασε τον ΕΔΩ.

 

Οι προτεραιότητες σου

Τι είναι σημαντικό για σένα αυτή τη περίοδο; Αξιολόγησε εάν ο τρόπος που ζεις την κάθε μέρα σου ταιριάζει με αυτόν που έχεις ανάγκη. Η ζωή δεν είναι αγώνας ταχύτητας αλλά είναι μια εμπειρία εξέλιξης. Γι’αυτό είναι σημαντικό να ξανασκεφτείς τις προτεραιότητες σου και να δεις εάν καλύπτονται μέσα στη μέρα σου.

 

Η οπτική που βλέπεις τα πράγματα

Για κάθε πρόβλημα υπάρχει πάντα μια λύση και είναι στο χέρι σου να την αναζητήσεις. Αντί να κολλάς στο πρόβλημα, αξιολόγησε το και δες με ποιους τρόπους μπορεί να λυθεί. Μια αποτελεσματική τεχνική είναι να γράψεις όλες τις ιδέες που σου έρχονται για να διαχειριστείς μια κατάσταση κι έπειτα να δεις ποια θα επιλέξεις.

 

Η διαχείριση χρόνου

Όλοι έχουμε ένα 24ωρο στη διάθεση μας. Αυτό που διαφέρει είναι το πώς το διαχειριζόμαστε!Τις περισσότερες φορές, η κακή και μη αποτελεσματική οργάνωση του χρόνου, είναι από τις βασικότερες αιτίες που δεν έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε.

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς το χρόνο σου, όχι μόνο για να πληρώνεις λογαριασμούς, αλλά για να κάνεις και πράγματα, που είτε προσθέτουν αξία και νόημα στη ζωή σου, είτε σε διασκεδάζουν.

 

Ο τρόπος που μιλάς στον εαυτό σου

Ο τρόπος που μιλάς με τον εαυτό σου παίζει σημαντικό ρόλο για την χαρά και την επιτυχία σου. Ο εσωτερικός διάλογος είτε ενισχύει είτε σαμποτάρει τις προσπάθειες σου για μια εύκολη κι ήρεμη καθημερινότητα. Μάθε περισσότερα για το αυτοσαμποτάζ. Αξιοποίησε τις 52 θετικές φράσεις του Coach Yourself.Οι 52 κάρτες ενδυνάμωσης είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο αυτοβοήθειας  που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις και να εμπλουτίσεις θετικά τον τρόπο που μιλάς στον εαυτό σου.

 

Εάν θέλεις να μαθαίνεις περισσότερα ακολούθησε μας στο Instagram, Facebook & Pinterest

Eαν θες να συνεργαστούμε οι νέες υπηρεσίες είναι εδώ για σένα για να σε βοηθήσουν να πετύχεις τους προσωπικούς σου στόχους. Ανακάλυψε τες ΕΔΩ.WEEKLY PLANNER
Κατέβασε το δωρεάν & ξεκίνησε
την προετοιμασία σου σήμερα
Τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε ενημερωτικά μας e-mails.