7 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΟΥ

fun, joy

7 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΟΥ

Αναζητάς τρόπους για να ενισχύσεις την ευτυχία σου; Τότε έχεις έρθει στο σωστό μέρος! Σε αυτό το άρθρο, θα σου μιλήσουμε για επτά απλούς τρόπους για να βελτιώσεις τη διάθεσή σου και να αυξήσεις τα θετικά συναισθήματα σου. Αυτοί οι τρόποι περιλαμβάνουν ασκήσεις αυτοβελτίωσης, διαχείριση συναισθημάτων και θετική σκέψη. Ακολούθησε τους επόμενους επτά τρόπους για να ενισχύσεις την ευτυχία σου και να αρχίσεις να απολαμβάνεις περισσότερο τη ζωή σου!

Σκεφτείτε τι σας κάνει ευτυχισμένους

Καθημερινά παρασυρόμαστε και γεμίζουμε άγχος από τις προσδοκίες και τις επιθυμίες που έχουμε που ξεχνάμε ποια πράγματα είναι πραγματικά σημαντικά για εμάς. Γι’αυτό, αφιερώστε λίγα λεπτά και σκεφτείτε τι σας έκανε πραγματικά χαρούμενους τις προηγούμενες μέρες. Δημιουργήστε τις δικές σας πηγές χαράς κι αξιοποιήστε τες καθημερινά.

 

Εξάσκηση της ευγνωμοσύνης

Το αίσθημα της ευγνωμοσύνης είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για να τονώσετε το αίσθημα της εσωτερικής χαράς και πληρότητας. Αφιερώστε λίγο χρόνο κάθε μέρα και μετρήστε τις ευλογίες σας και καταγράψτε τες στο Gratitude Journal. Παραδείγματα όπως την έκφραση ευγνωμοσύνης για τη στοργή των μελών της οικογένειας, για τη ζεστασιά ενός φλιτζανιού τσαγιού ή την ομορφιά ενός τοπίου. Η εξάσκηση της ευγνωμοσύνης μπορεί να βελτιώσει τη στάση και τα επίπεδα ενέργειας σας βοηθώντας σας να αλλάξετε την προσοχή σας από αυτό που σας λείπει σε αυτό που έχετε. 

Επιλέξτε ένα χόμπι που σας ευχαριστεί 

Το συναίσθημα της ευτυχίας σας μπορεί να βελτιωθεί όταν συμμετέχετε σε δραστηριότητες που απολαμβάνετε. Είτε πρόκειται για πλέξιμο, κηπουρική, τραγούδι ή τέχνη, βρείτε ένα χόμπι που σας φέρνει χαρά. Τα χόμπι σας γεμίζουν με το αίσθημα του επιτεύγματος, σας δίνουν μια καλλιτεχνική διέξοδο και γίνονται ένα μέσο για να χαλαρώσετε και να επαναφορτιστείτε. Mάθε πόσο σημαντικά είναι τα χόμπι στη ζωή σου.

Φτιάξτε μια καθημερινή λίστα υποχρεώσεων.

Μπορείτε να οργανώσετε τις καθημερινές σας υποχρεώσεις φτιάχνοντας μια λίστα δραστηριοτήτων καταγράφοντας όσα πράγματα έχετε να κάνετε μέσα στη μέρα σας. Αυτό θα σας αποσυμπιέσει και θα σας κάνει να νιώθετε καλύτερα καθώς θα “τσεκάρετε” εκείνα τα πράγματα που ολοκληρώνετε. Με τη διαδικασία βλέποντας πόσα έχετε ολοκληρώσει θα σας τονώσει την αυτοεκτίμηση και θα νιώθετε περισσότερο ευχαριστημένοι με τον εαυτό σας. Κάνε ακόμη πιο εύκολη και διασκεδαστική τη διαδικασία χρησιμοποιώντας το εργαλείο του Coach Yourself Daily Planner. 

Γελάστε με την καρδιά σας

Μία από τις μεγαλύτερες θεραπείες είναι το γέλιο. Περάστε χρόνο με άτομα που είναι αστεία, διαβάστε ένα αστείο μυθιστόρημα ή παρακολουθήστε μια αστεία ταινία ή τηλεοπτικό πρόγραμμα. Το γέλιο μπορεί να μειώσει το άγχος, να ενισχύσει την ευτυχία σας και να αυξήσει το αίσθημα ευεξίας γενικότερα.

Συνδεθείτε με αγαπημένα πρόσωπα

Ελάτε σε επαφή με αγαπημένα πρόσωπα. Ως κοινωνικά όντα, οι άνθρωποι μπορούν να επωφεληθούν από την αλληλεπίδραση με τους άλλους νιώθοντας πιο ευτυχισμένοι και πιο ικανοποιημένοι. Είτε πρόκειται για τηλεφωνικές κλήσεις, διαδικτυακές συνομιλίες ή διαπροσωπικές αλληλεπιδράσεις, περάστε χρόνο με τα άτομα που σας προσφέρουν χαρά. Αναπτύξτε συναισθηματικούς δεσμούς με την οικογένεια, τους συναδέλφους και τη γειτονιά σας.

Επενδύστε στην αυτοφροντίδα σας

Η ευτυχία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη φροντίδα του εαυτού σας, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Διαβάστε για τα 7 είδη αυτοφροντίδας κι επιλέξτε εκείνα που έχετε περισσότερη ανάγκη.  Βρείτε πράγματα να κάνετε που θα σας επιτρέψουν να χαλαρώσετε και να ανανεωθείτε και κάντε τα συχνά.

Αν θέλεις να συνδεθούμε και να μαθαίνεις περισσότερα από μένα ακολούθησε με στο  Facebook  Instagram, Tik TokWEEKLY PLANNER
Κατέβασε το δωρεάν & ξεκίνησε
την προετοιμασία σου σήμερα
Τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε ενημερωτικά μας e-mails.
Self Love
Κατέβασε τον δωρεάν οδηγό που θα σου δείξει βήμα βήμα πως να εκτοξεύσεις την αυτοπεποίθησή σου και να αισθανθείς καλύτερα σε όλα τα επίπεδα.
Τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε ενημερωτικά μας e-mails.