Αμαλία- Αυτοσυγκράτηση 1-0 | Ημέρα 2

Αμαλία- Αυτοσυγκράτηση 1-0 | Ημέρα 2

Μπήκε φουριόζα στο γραφείο μου και κάθισε λαχανιασμένη. Μόλις είχα προλάβει να τακτοποιήσω τους τελευταίους φακέλους και να προετοιμαστώ για την επόμενη συνεδρία. Η Αμαλία ήταν αγαπημένη μου πελάτισσα και είχαμε τακτικές συναντήσεις. Το τελευταίο όμως, διάστημα είχε καιρό να εμφανιστεί λόγω κάποιων προσωπικών θεμάτων που αντιμετώπιζε. Για αυτά τα θέματα ήρθε σήμερα. Είχε ένα θαρραλέο και τολμηρό χαρακτήρα από εκείνους που όταν αγαπάνε πολύ ξεπερνούν κάθε εμπόδιο που μπορεί να σταθεί στο δρόμο τους. Είχε έρθει έξαλλη. Πρώτη φορά την έβλεπα έτσι.
«Ο κολλητός μου, ο άντρας που αγάπησα σαν τον αδερφό που δεν είχα, ο καλύτερος μου φίλος στα εύκολα και στα δύσκολα, με πρόδωσε, με πούλησε για τη σχέση του! Όταν βρέθηκα να υπερασπίζομαι το δίκαιο σε μια άδικη συμπεριφορά εκείνης απέναντι του, αντί να με υπερασπιστεί και να με καταλάβει, πήρε αμέσως το μέρος της στη σύγκρουση που είχα μαζί της. Προτίμησε να υπερασπιστεί το άδικο και εξαιτίας της προτίμησε να κάνει το γενναίο κόβοντας σχέσεις μαζί μου για να της κάνει το χατίρι μη τυχόν και τη χάσει. Για εκείνη που ο ίδιος με έβαζε να τον καλύπτω τις φορές που το είχε ανάγκη, να γίνομαι «συνένοχη» στα σχέδια του και βάζοντας πλάτες για να καλύπτω τις ατασθαλίες του. Είμαι πολύ θυμωμένη μαζί του γιατί υποτίμησε την αξία της σχέσης μας. Μα πιο πολύ θυμώνω με εμένα! Με εμένα που από την παράφορη αγάπη και αδυναμία που του είχα παραμέλησα τον εαυτό μου για να είναι εκείνος καλά, για να περνάμε όσο περισσότερο χρόνο μπορούσαμε παρέα, για να δημιουργούμε στιγμές γεμάτες εμπειρίες, για να είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον άλλοτε παρέα με τις σχέσεις μας, άλλοτε μόνοι μας.

Μεγαλώναμε παρέα κάθε μέρα. Ο ένας καταλάβαινε τον άλλο με μια ματιά! Αυτό που ξέρω είναι πως όταν αγαπάς αληθινά και χωρίς συμφέρον τον σύντροφο σου δεν του βάζεις το δίλημμα να διαλέξει μεταξύ σχέσης και φιλίας. Επιδιώκεις να επιλύσεις ότι μπορεί να έχει παρεξηγηθεί κι όχι να βρεις αφορμή για να κερδίσεις τις εντυπώσεις. Και δεν με νοιάζει ποια θα έχει στη ζωή του, δικιά του είναι ας την κάνει ότι θέλει! Ξέρεις ποια είναι η ειρωνεία; Ότι κάποτε μου έλεγε ότι εξαιτίας μιας σχέσης που είχε ο τότε κολλητός του, η κοπέλα του κολλητού του είχε γίνει η αιτία να χαλάσει η δική τους φιλία. Και τώρα άφησε εξαιτίας της δικής του σχέσης να γίνει το ίδιο με τη δική μας φιλία. Και το χειρότερο είναι ότι παρά την αγενή συμπεριφορά του, αντί να τον διαολοστείλω και να μη ξανασχοληθώ μαζί του, παραμένει να με νοιάζει και να με ενδιαφέρει αν είναι καλά παρόλο που εκείνος δεν δείχνει ίχνος ενδιαφέροντος για τη ζωή μου! Πες μου ότι είμαι τρελή! Δώσε μου ένα μαντζούνι να το πιω να φαρμακωθώ να γιάνει ο πόνος μου, γιατί είναι αβάσταχτος και ο θυμός μου μεγάλος. Πες μου ποιο είναι το σωστό να κάνω για να το κάνω μπας και λυτρωθώ από αυτό που ροκανίζει τη καρδιά μου!»

Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Υπάρχουν αξίες και ανάγκες. Οι άνθρωποι όταν έρχονται σε σύγκρουση, αυτό που στην ουσία συγκρούεται είναι οι διαφορετικές τους πεποιθήσεις, αξίες και ανάγκες που τους παρακινούν. Η συμπεριφορά μας καθορίζεται από τα πιστεύω ,τις ανάγκες και τις αξίες μας. Όταν οι ανάγκες μας είναι πιο σημαντικές από τις αξίες μας, πολλές φορές παραβιάζονται οι αξίες μας χωρίς να το γνωρίζουμε συνειδητά. Τότε η σύγκρουση είναι μετωπική. Αυτό σημαίνει ότι εάν για εσένα είναι σημαντικές η αξία της φιλίας , της ανιδιοτελούς αγάπης, της υποστήριξης, της ελευθερίας, για τον άλλο μπορεί πρωταρχική αξία να αποτελεί το θεαθήναι, η συντροφικότητα (ακόμη κι αν συνεπάγεται τον συμβιβασμό ή την υποταγή σε μια σχέση) που ενδέχεται να καλύπτει μια ή περισσότερες ανάγκες του, όπως είναι η οικονομική ασφάλεια, το κοινωνικό status κ.λπ. Τη σημερινή εποχή οι άνθρωποι ξεχνούν όσα πραγματικά τους κάνουν ευτυχισμένους. Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία! Η ελευθερία να υπερασπιστείς τις ανάγκες της καρδιάς σου κι όχι της ανασφάλειας σου.

Το ότι εσύ επέλεξες να κινηθείς με γνώμονα την αγάπη και την καλοσύνη είναι δική σου επιλογή και δικό σου όφελος. Δεν σημαίνει ότι με αυτές κινούνται όλοι. Η χημεία μεταξύ δυο ανθρώπων δεν χάνεται όσο μακριά και αν βρίσκονται, όσο χρόνο κι αν έχουν να ειδωθούνε. Εάν είναι τόσο ισχυρή και σημαντική και για τους δυο, θα βρει πάλι τον τρόπο να τους φέρει κοντά. Εάν η αγάπη τους είναι πολύτιμη θα βρεθούν νέοι τρόποι για να ανθίσει. Η ζωή είναι απρόβλεπτη για αυτό απόλαυσε όλες τις εποχές της. Ακόμη και στις δύσκολες, κάτι θα μάθεις για να εξελιχθείς και να προοδεύσεις…
Και κάπως έτσι, το πρόσωπο της άρχισε να χαλαρώνει…WEEKLY PLANNER
Κατέβασε το δωρεάν & ξεκίνησε
την προετοιμασία σου σήμερα
Τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε ενημερωτικά μας e-mails.
Self Love
Κατέβασε τον δωρεάν οδηγό που θα σου δείξει βήμα βήμα
πως να εκτοξεύσεις την αυτοπεποίθησή σου
και να αισθανθείς καλύτερα σε όλα τα επίπεδα.
Τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε ενημερωτικά μας e-mails.