Αυξήστε την παραγωγικότητα σας- 5 συμβουλές διαχείρισης χρόνου

ρολόι, γυναίκα, παραγωγικότητα, διαχείριση χρόνου

Αυξήστε την παραγωγικότητα σας- 5 συμβουλές διαχείρισης χρόνου

Αυξήστε την παραγωγικότητα σας με 5 εύκολες συμβουλές. Μια από τις σημαντικές δυσκολίες που συναντάμε στην καθημερινότητα μας είναι ότι δεν προλαβαίνουμε να φέρουμε εις πέρας τα πράγματα που θέλουμε.

Οι αμέτρητοι περισπασμοί και οι υπερβολικές απαιτήσεις της καθημερινότητας δυσκολεύουν την συγκέντρωση και την παραγωγικότητα σας. Ωστόσο, με μερικές απλές στρατηγικές διαχείρισης χρόνου, μπορείτε  να πετύχετε τους στόχους σας πιο αποτελεσματικά. 

1. Οργάνωση ημέρας

Μία από τις πιο αποτελεσματικές τεχνικές διαχείρισης χρόνου είναι να οργανώσετε την ημέρα σας. Αφιερώστε λίγα λεπτά το πρωί μαζί με τον καφέ σας και σημειώστε τα πράγματα που θέλετε να έχετε ολοκληρώσει μέχρι το βράδυ. Ξεκινήστε οργανώνοντας τις πιο σημαντικές εργασίες ή όσες έχουν συγκεκριμένες προθεσμίες. Έπειτα αξιολογήστε ποιες χρειάζεται να γίνουν πρώτα από εκείνες που μπορούν να γίνουν τις επόμενες ημέρες.

2. Προτεραιότητες

Όταν οργανώνετε την ημέρα σας είναι σημαντικό να βάλετε προτεραιότητες στις δραστηριότητες σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ξεχωρίζοντας τις πιο σημαντικές εργασίες που πρέπει να γίνουν πρώτα κι εστιάστε σε αυτές πριν προχωρήσετε στις επόμενες. Αυτή η τεχνική σας βοηθά να αποφύγετε την υπερένταση και το άγχος και διασφαλίζει ότι θα είστε αποτελεσματικοί σε αυτά που έχουν προτεραιότητα.

Για να ιεραρχήσετε αποτελεσματικά τις εργασίες σας, ξεκινήστε ρωτώντας τον εαυτό σας ποιες εργασίες είναι απαραίτητες για την επίτευξη των στόχων σας. Αυτές οι εργασίες θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα έναντι άλλων εργασιών που μπορεί να είναι λιγότερο σημαντικές ή επείγουσες. Αφού προσδιορίσετε τις κορυφαίες προτεραιότητές σας, αφιερώστε χρόνο στο πρόγραμμά σας για να εργαστείτε πρώτα σε αυτές, ώστε να μην κολλήσετε με τις λιγότερο σημαντικές.

3. Μειώστε τους περισπασμούς

Οι περισπασμοί εξαντλούν τον χρόνο και την παραγωγικότητάς σας. Είναι σημαντικό να εντοπίσετε τα πράγματα που σας αποσπούν περισσότερο την προσοχή και να λάβετε μέτρα για να τα εξαλείψετε ή να τα μειώσετε. Για παράδειγμα, εάν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σας αποσπούν την προσοχή, απενεργοποιήστε το τηλέφωνό σας ή απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις κατά τις ώρες εργασίας σας. Εάν σας διακόπτουν συνάδελφοι ή μέλη της οικογένειας, σκεφτείτε να βρείτε έναν ήσυχο χώρο εργασίας ή να κλείσετε την πόρτα του γραφείου σας.

4. Οριοθετήστε τον χρόνο σας

Το Time-blocking είναι μια τεχνική όπου σας βοηθά να οριοθετείτε το χρόνο σας και να προγραμματίζετε κάθε εργασία μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. Αυτή η τεχνική μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε συγκεντρωμένοι και να είστε αποτελεσματικοί στο κάθε task. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αποφύγετε την υπερφόρτωση του εαυτού σας, θα σας βοηθήσει να εστιάσετε σε μία εργασία τη φορά, αντί να προσπαθείτε να κάνετε πολλές εργασίες ή να κάνετε συχνά εναλλαγή μεταξύ εργασιών. Για να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά την οριοθέτηση του χρόνου, ξεκινήστε χωρίζοντας την κάθε εργασία σε μικρότερες, πιο διαχειρίσιμες εργασίες. Στη συνέχεια, ορίστε συγκεκριμένα τις ώρες που θα ασχοληθείτε με την συγκεκριμένη εργασία. Για παράδειγμα 10.00-11.00: απάντηση στα emails, 11.00-12.00: επικοινωνία με πελάτες κ.λπ.

5. Τακτικά διαλείμματα

Τα διαλείμματα είναι ένα βασικό κομμάτι στη διαχείριση του χρόνου. Αν και μπορεί να φαίνεται αντιφατικό, τα μικρά διαλείμματα μπορούν πραγματικά να βελτιώσουν την παραγωγικότητά σας και να σας βοηθήσουν να εστιάσετε καλύτερα. Το να κάνετε ένα διάλειμμα μπορεί να σας βοηθήσει να επαναφορτίσετε τα επίπεδα ενέργειάς σας και να αποφύγετε την εξάντληση, ώστε να παραμείνετε συγκεντρωμένοι και παραγωγικοί όλη την ημέρα.

Για παράδειγμα, κάντε ένα διάλειμμα 10 λεπτών κάθε ή δύο ώρες ή κάντε ένα μεγαλύτερο διάλειμμα μετά από μερικές ώρες εργασίας. Κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων σας, κάντε κάτι που σας χαλαρώνει, όπως να κάνετε μια βόλτα, να κάνετε κάποιες διατάσεις ή να πάρετε βαθιές ανάσες.

Tώρα με αυτό το εκπληκτικό εργαλείο του Coach Yourself μπορείς να τα έχεις όλα έτοιμα κι οργανωμένα.

 

planner

Ήρθε η στιγμή να αποκτήσεις τον προσωπικό σου βοηθό. Νίκησε την αναβλητικότητα και πέτυχε περισσότερα σε λιγότερο χρόνο.

Το Daily Planner είναι το εργαλείο που χρειάζεσαι για να νικήσεις την αναβλητικότητα και να είσαι παραγωγικός και λειτουργικός μέσα στην καθημερινότητα.  Θα το βρεις ΕΔΩ

 

 

 

 

Διάβασε επίσης:

Μπορείς κι εσύ να ενδυναμώσεις μαζί μου απ’όπου κι αν βρίσκεσαι με το Coach Yourself Kit

 

Αν θέλεις να συνδεθούμε και να μαθαίνεις περισσότερα από μένα ακολούθησε με στο  Facebook  Instagram, Tik TokWEEKLY PLANNER
Κατέβασε το δωρεάν & ξεκίνησε
την προετοιμασία σου σήμερα
Τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε ενημερωτικά μας e-mails.