Η Δύναμη του Όχι

Η Δύναμη του Όχι

Η δύναμη του Όχι. Παραμονή της εθνικής επετείου για το ιστορικό «Όχι» της 28ης Οκτωβρίου είναι μια καλή αφορμή να αναρωτηθείς και να αξιολογήσεις σε ποιους ανθρώπους και σε ποιες καταστάσεις λες το δικό σου «όχι», σε ποιες συνήθειες χρειάζεται να πεις «όχι», σε ποιες σκέψεις και συμπεριφορές χρειάζεται να αξιοποιήσεις αυτή τη λέξη.

Είναι αλήθεια πως κατά τη διάρκεια της ζωής μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με γεγονότα που αδυνατούμε να πούμε «όχι». Αδυνατούμε να αρνηθούμε επειδή οι ανάγκες μας τη δεδομένη στιγμή είναι πιο έντονες και μας αναγκάζουν να συμβιβαστούμε που υπό άλλες συνθήκες μπορεί να είχαμε αρνηθεί. Παραδείγματα τέτοιων καταστάσεων είναι: να κάνεις μια δουλειά που δεν σου αρέσει αλλά επειδή δεν έχεις άλλη επιλογή τη συγκεκριμένη στιγμή να την κάνεις αναγκαστικά. Τις περισσότερες φορές, η αδυναμία μας να εκφράσουμε την αντίσταση μας και να αρνηθούμε οφείλεται στην έλλειψη αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης.

καφες βιβλιο μπανιερα

Χρησιμοποίησε σωστά τα “όχι” σου

Από την άλλη μεριά, υπάρχουν περιπτώσεις που χρησιμοποιούμε το «όχι» σε σκέψεις και συμπεριφορές που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση μας, να ενθαρρύνουν την εξέλιξη μας.  Όμως, από φόβο μήπως και ξεχωρίσουμε από το σύνολο, από φόβο μπροστά στην άγνωστη ευτυχία μας, αποφεύγουμε να σκεφτούμε ενθαρρυντικά και αισιόδοξα.  Συνήθη παραδείγματα είναι το να επιλέξεις να παραμείνεις στη βολή σου αντί να ακολουθήσεις εκείνο που ονειρεύεσαι, να συμβιβαστείς σε μια σχέση, αντί να παραμείνεις μόνος/μόνη όσο χρειαστεί, προκειμένου να ενισχύσεις την αυτοπεποίθηση μου, ώστε να κάνεις σοφότερες επιλογές που θα σε κάνουν ευτυχισμένο/η.

Τα παραπάνω παραδείγματα είναι ενδεικτικά καταστάσεων, που ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι και ο τρόπος που αντιδρούμε απέναντι σε αυτές διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Πολλές φορές προτιμάς ασυνείδητα μια γνώριμη δυστυχία παρά μια άγνωστη ευτυχία, επειδή στη πρώτη περίπτωση έχεις εξοικειωθεί κι έχεις συνηθίσει ενώ στην δεύτερη χρειάζεται να δοκιμάσεις νέες εμπειρίες, νέες σκέψεις, νέες συναισθήματα, διαφορετικές συμπεριφορές.

Όμως,  αξίζει να δώσεις την ευκαιρία στον εαυτό σου να εξελιχθεί και να μην τον περιορίζεις στην αδράνεια και τη τεμπελιά. Οι άνθρωποι έχουμε θαυμάσιες δυνάμεις φτάνει οι ίδιοι να τις αφυπνίσουμε και να τις ελευθερώσουμε.

Τι μπορείς να κάνεις:

Κάνε την αλλαγή σήμερα και πες:

«Όχι» στην αδράνεια και «ναι» στην εξέλιξη

«Όχι» στη μίζερη ρουτίνα «ναι» στην δημιουργική καθημερινότητα

«Όχι» στην στασιμότητα» «ναι» στην πρόοδο

«Όχι» στην δυστυχία «ναι» στην ευτυχία

«Όχι» στην υποταγή «ναι» στην ελευθερία

Εάν δυσκολεύεσαι να αξιοποιήσεις το Όχι προς όφελος σου, αυτό το βιβλίο θα σου δώσει την έμπνευση που χρειάζεσαι

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΟΧΙ - ΑΜΠΙ ΧΙΝΤΟΝ

ΠΕΣ ΝΑΙ ΣΤΟ «ΟΧΙ».
Όχι πια πληγωμένη αυτοπεποίθηση, όχι πια υπερβολικό φόρτο εργασίας, όχι πια δισταγμούς. Χρησιμοποιώντας αυτή την απλή λέξη, θα σπάσεις τα ταμπού που περιβάλλουν το «όχι» και θα καταφέρεις να κατανοήσεις τις ανάγκες σου.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΟΧΙ σου μαθαίνει πώς να εκτιμάς τον χρόνο σου και σε εξοπλίζει με τις κατάλληλες τεχνικές για να θέσεις τους δικούς σου κανόνες, να βρεις τον δρόμο σου και να απαιτήσεις σεβασμό.

Θα το βρεις ΕΔΩ

Βρες μας στα social Instagram, Facebook, PinterestWEEKLY PLANNER
Κατέβασε το δωρεάν & ξεκίνησε
την προετοιμασία σου σήμερα
Τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε ενημερωτικά μας e-mails.
Self Love
Κατέβασε τον δωρεάν οδηγό που θα σου δείξει βήμα βήμα πως να εκτοξεύσεις την αυτοπεποίθησή σου και να αισθανθείς καλύτερα σε όλα τα επίπεδα.
Τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε ενημερωτικά μας e-mails.