Η Ευγνωμοσύνη Ως Βάλσαμο Για Την Ψυχή Σου!

Η Ευγνωμοσύνη Ως Βάλσαμο Για Την Ψυχή Σου!

Είναι αλήθεια πως, από τη στιγμή που υιοθέτησα, ως νέα καθημερινή συνήθεια, την πρακτική της ευγνωμοσύνης,  από τη στιγμή που άρχισα να εκτιμώ και να χαίρομαι ουσιαστικά, για όσα υπάρχουν στη ζωή μου, η καθημερινότητα μου μεταμορφώθηκε σε όλα τα επίπεδα.

Όταν εκτιμάς εσένα, τους αγαπημένους σου, τα υπάρχοντα σου, τα κατορθώματα σου, σε βοηθά όχι μόνο για να προσελκύσεις περισσότερα, αλλά είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αλλάξεις τη διάθεση σου και να βγεις από την αρνητικότητα και το δράμα.

Τα πράγματα είναι απλά.  Όντας ταυτόχρονα, ευχαριστημένος και αχάριστος, το ενεργειακό σου αποτύπωμα μπερδεύεται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να εκπέμπεις αντιφατικά μηνύματα προς τη ζωή και άρα, να μην μπορείς να συνδεθείς με ευκολία με την καρδιά σου, με το φως σου.Η αντιφατική συναισθηματική σου κατάσταση, είναι αυτή που σου δημιουργεί τα μπλοκαρίσματα. Βάλε μια τάξη στο εσωτερικό σου χάος.

Η ευγνωμοσύνη είναι στάση ζωής. Όταν είσαι χαρούμενος και ικανοποιημένος για όσα ήδη έχεις, θα προσελκύεις διαρκώς περισσότερα και θα ευχαριστιέσαι ευκολότερα.  Εάν δεν μπορείς να χαρείς όσα ήδη έχεις, εάν είσαι αχάριστος με τη ζωή και με τους γύρω σου, τότε γεμίζεις αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις, που σε μπλοκάρουν και σε αποδυναμώνουν. Αυτά τα συναισθήματα, σκιάζουν το φως σου κι αυτό έχει ως συνέπεια, να μη μπορείς να συνδεθείς ενεργειακά, με την συχνότητα της υλοποίησης των επιθυμιών σου.

Αναγνωρίζοντας τις ευλογίες σου,  γεμίζεις από αισθήματα χαράς, ικανοποίησης, πληρότητας.   Αυτά τα θετικά συναισθήματα έχουν την δύναμη, αφενός, να απομακρύνουν το άγχος, την ανησυχία, και τον φόβο που σε αποδυναμώνουν, και αφετέρου, να σε συνδέσουν με την Χώρα των Θαυμάτων!

Χρειάζεται όμως, καθημερινή εξάσκηση για να ενδυναμώσεις τους“μυς της χαράς και της ικανοποίησης”

Μπορεί να  υπάρχουν καταστάσεις στη ζωή σου (π.χ. μια δουλειά, ένας σύντροφος, το αφεντικό, οι συνάδελφοι, γονείς, πεθερικά  κ.α.) που δεν σου αρέσουν, που δεν είσαι ευχαριστημένος, που δεν έχεις καλές σχέσεις μαζί τους κ.λπ. Ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις, η ευγνωμοσύνη και η εκτίμηση των όσων κερδίζεις μέσα από αυτές τις εμπειρίες θα σου αλλάξει εντελώς τη συναισθηματική σου κατάσταση.

Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ.

Ακόμη και μέσα από τις πιο δύσκολες προκλήσεις, πάντα κάτι κερδίζουμε! Απλώς ,χρειάζεται να το αποκρυπτογραφήσουμε και να εκπαιδεύσουμε το μυαλό να το αναζητά, καθώς ενδέχεται να μην είναι  ολοφάνερο εξαρχής.

Για παράδειγμα, μπορεί να μην είσαι ευχαριστημένος με τη δουλειά σου ή να μην ήταν τα πράγματα όπως τα περίμενες. Για να μπορέσεις να βρεις μια εργασία που θα σε ενθουσιάζει περισσότερο, θα ήταν ωφέλιμο, να αναγνωρίσεις  πρώτα, τι κερδίζεις μέσα από την τωρινή σου εργασία! Για παράδειγμα, τα χρήματα που κερδίζεις σε υποστηρίζουν στις τωρινές σου ανάγκες, οι καινούριες δεξιότητες που ανακαλύπτεις εμπλουτίζουν την προσωπικότητα σου, κάνεις νέες γνωριμίες που μπορεί να σε φέρουν πιο κοντά με την ιδανική σου εργασία, δοκιμάζεις νέες εμπειρίες που μπορεί να σε κάνουν να γίνεσαι καλύτερος κ.α.

Μπορείς να εκφράσεις την ευγνωμοσύνη σου και την εκτίμηση σου γράφοντας στο τετράδιο σου ή διαβάζοντας δυνατά:

  • Είμαι ευγνώμων για όλους τους ανθρώπους που με υποστηρίζουν.
  • Είμαι ευγνώμων για το σπίτι που έχω.
  • Είμαι ευγνώμων για τα ρούχα που έχω
  • Είμαι ευγνώμων για το φαγητό που υπάρχει στη διάθεση μου
  • Είμαι ευγνώμων για την υγεία μου

Την λίστα της ευγνωμοσύνης σου μπορείς να την εμπλουτίζεις καθημερινά. Ξεκίνα τις φράσεις σου «Είμαι ευγνώμων για…» ή « Ευχαριστώ για…»

Άσκηση: Γράφε καθημερινά 3-5 πράγματα που είσαι ευχαριστημένος και εκτιμάς, που υπάρχουν στη ζωή σου σήμερα.

Μπορείς να παίξεις το παιχνίδι της ευγνωμοσύνης με τον εαυτό σου, γράφοντας 3-5 πράγματα που εκτιμάς στον εαυτό σου. Αυτό θα βελτιώσει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση σου!

Επιπλέον, μπορείς να παίξεις αυτό το παιχνίδι εάν επιθυμείς να βελτιώσεις τη σχέση σου με τον/την σύντροφο σου. Γράψε 3-5 λόγους που εκτιμάς τον σύντροφο σου, που είσαι χαρούμενη που υπάρχει στη ζωή σου. Η ευγνωμοσύνη θα ανανεώσει τη σχέση και θα διορθώσει την αρνητική ενέργεια που μπορεί να υπάρχει μετά από εντάσεις ή συγκρούσεις

 

Καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση!WEEKLY PLANNER
Κατέβασε το δωρεάν & ξεκίνησε
την προετοιμασία σου σήμερα
Τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε ενημερωτικά μας e-mails.
Self Love
Κατέβασε τον δωρεάν οδηγό που θα σου δείξει βήμα βήμα
πως να εκτοξεύσεις την αυτοπεποίθησή σου
και να αισθανθείς καλύτερα σε όλα τα επίπεδα.
Τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε ενημερωτικά μας e-mails.