Δεν έχεις διάθεση; Αυτά τα 5 tips θα σε κάνουν να νιώσεις άμεσα καλύτερα

γυναίκα διάθεση

Δεν έχεις διάθεση; Αυτά τα 5 tips θα σε κάνουν να νιώσεις άμεσα καλύτερα

 

Τα γεγονότα της επικαιρότητας κι όσα καλείσαι να διαχειριστείς καθημερινά είναι δυο βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν τη διάθεσή σου. Υπάρχουν μέρες άλλοτε πιο εύκολες, άλλοτε πιο δύσκολες. Στο χέρι σου είναι να μάθεις να βρίσκεις τις ισορροπίες μέσα σε αυτές. Το μυστικό είναι να διαμορφώσεις μια ρουτίνα που θα σε εμπνέει, θα σε κινητοποιεί και θα σε τονώνει ψυχολογικά. Τι μπορείς να κάνεις όταν δεν αισθάνεσαι στα καλύτερα σου; 

Αρχικά ρώτα τον εαυτό σου: «Τι έχω ανάγκη αυτή τη στιγμή για να μου φτιάξει τη διάθεση;

 

 

Θα μοιραστώ μαζί σου 5 tips που μπορούν να βελτιώσουν άμεσα τη διάθεσή σου:

 

1. Αναγνώρισε την αξία σου

Μέσα στην ταχύτητα της εποχής και στο καθημερινό τρέξιμο για να τα προλάβεις όλα ξεχνάς πόσα καταφέρνεις καθημερινά. Το βράδυ πριν κοιμηθείς σκέψου πόσα έφερες εις πέρας μέσα στην ημέρα σου. Και για όσα δεν πήγαν όπως περίμενες, δεν πειράζει, θα προσπαθήσεις πάλι αύριο. Αυτό το αίσθημα της ικανοποίησης για όσα κατάφερες θα τονώσει την αυτοπεποίθηση σου και θα σε γεμίσει χαρά.

 

2. Απόκτησε νέα χόμπι

Είναι σημαντικό να αφιερώνεις χρόνο σε εσένα. Είναι ωφέλιμο για την ψυχική σου υγεία να εκτονώνεσαι σωματικά και συναισθηματικά μέσα από χόμπι και δραστηριότητες (μάθε κάτι καινούριο, χόρεψε, τραγούδα το αγαπημένο σου τραγούδι, αφιέρωσε χρόνο σε χαρά και παιχνίδι κ.ά.).

 

3. Επικοινώνησε με αγαπημένα σου πρόσωπα

Φρόντισε να κάνετε κάτι παρέα, να πάτε βόλτα, να φάτε μαζί, να πάτε στα μαγαζιά, να πιείτε καφέ. Η επικοινωνία με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα, που νιώθεις ότι είσαι άνετα ο εαυτός σου, θα τονώσει τη διάθεσή σου.

 

4. Ευγνωμοσύνη

Εξέφρασε ευγνωμοσύνη για όσα υπάρχουν ήδη στη ζωή σου. Η ταχύτητα να αποκτήσεις ό,τι καινούριο κυκλοφορεί και να κατακτήσεις νέους στόχους σε γεμίζει άγχος και στρες με αποτέλεσμα να μην ευχαριστιέσαι όσα έχεις ήδη στη ζωή σου. Αν δεν μπορείς να απολαύσεις όσα έχεις σήμερα, τι νόημα έχει να τρέχεις για τα περισσότερα;

 

5. Ξεκούραση

Η έλλειψη ποιοτικού ύπνου είναι από τους βασικούς λόγους που μπορεί να μην έχεις διάθεση την επόμενη μέρα. Διαμόρφωσε μια βραδινή ρουτίνα που σε χαλαρώνει και σε αποσυμπιέζει από τις εντάσεις της ημέρας.

 

Να θυμάσαι: Όταν έχεις καλή διάθεση πετυχαίνεις ευκολότερα τους στόχους σου, οπότε είναι σημαντικό να μεριμνείς για τη χαρά σου και να μην αφήνεις τα προβλήματα να σε κάνουν να αναβάλλεις τη ψυχαγωγία σου.

 

Ακολούθησε μας στα social Instagram& Facebook 

 

Διάβασε επίσης:

Ο κλέφτης της χαράς σου

Νιώθεις πως θες να τα παρατήσεις; Μάθε πως μπορείς να επανέλθεις άμεσα.

Αυτοσαμποτάζ. 3 τρόποι για να περιορίσεις την εμφάνιση τουWEEKLY PLANNER
Κατέβασε το δωρεάν & ξεκίνησε
την προετοιμασία σου σήμερα
Τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε ενημερωτικά μας e-mails.
Self Love
Κατέβασε τον δωρεάν οδηγό που θα σου δείξει βήμα βήμα πως να εκτοξεύσεις την αυτοπεποίθησή σου και να αισθανθείς καλύτερα σε όλα τα επίπεδα.
Τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε ενημερωτικά μας e-mails.