Διακοπές Τέλος! 7 Tips για ομαλή μετάβαση στην καθημερινότητα.

coworkers laptop office documents

Διακοπές Τέλος! 7 Tips για ομαλή μετάβαση στην καθημερινότητα.

 

Η μετάβαση από τη χαλαρή ατμόσφαιρα των καλοκαιρινών διακοπών στη ρουτίνα της καθημερινότητας φέρνει διάφορες συναισθηματικές εναλλαγές κι αναταράξεις.

Ακολουθούν 7 αποτελεσματικοί τρόποι που θα σε βοηθήσουν να νικήσετε τη μελαγχολία της επιστροφής και να σου δώσουν κίνητρο για να ξεκινήσεις ένα ταξίδι ψυχικής ευεξίας κι ενδυνάμωσης.

 

1. Δημιούργησε ένα σταθερό καθημερινό πρόγραμμα

Μια προγραμματισμένη ρουτίνα παρέχει σταθερότητα και προβλεψιμότητα που είναι εξαιρετικά καθησυχαστική σε περιόδους αλλαγών. Οι καθημερινές μας συνήθειες θα μας βοηθήσουν να διοχετεύσουμε την ενέργεια μας σε κάτι. Αξιοποίησε το Habit Tracker με τις 11 ενδυναμωτικές συνήθειες και σχεδίασε μια ρουτίνα που θα σου χαρίζει πληρότητα, έμπνευση, προοπτική κι αισιοδοξία.

 

2. Μείνε δραστήρια

Οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα θα βοηθήσει το σώμα να απελευθερώσει ενδορφίνες που συμβάλλουν στην βελτίωση της διάθεσης. Είτε πρόκειται για πρωινό περπάτημα, χορό, είτε ασχοληθείς με κάποιο άθλημα είτε φροντίσεις για την τακτοποίηση του σπιτιού ή κάνεις βόλτα στο πάρκο θα ενισχύσει σημαντικά τη διάθεσή σου και τα επίπεδα την ενέργειας σου.

 

3. Αυτοφροντίδα

Δώσε προτεραιότητα στην αυτοφροντίδα. Δημιούργησε πρωινές και βραδινές ρουτίνες που θα σε επαναφορτίζουν. Για παράδειγμα: skin care που θα αναζωογονήσουν το δέρμα σου από τον ήλιο και τον ιδρώτα, η ανάγνωση ενός βιβλίου, η εξάσκηση της ευγνωμοσύνης, ένα χαλαρό μπάνιο κ.α είναι πράξεις αυτοφροντίδας που θρέφουν την ψυχική και συναισθηματική σου υγεία και λειτουργούν ως αντίδοτο κατά της μελαγχολίας.

 

4. Θέσε μικρούς κι εφικτούς στόχους

Οι στόχοι μας δίνουν μια αίσθηση σκοπού και κατεύθυνσης. Η επίτευξη μικρών και ρεαλιστικών στόχων θα ενισχύσει την αυτοεκτίμηση κι αυτό θα βελτιώσει άμεσα την διάθεση σου. Απλοί κι εφικτοί στόχοι όπως για παράδειγμα: το να διαβάσεις μια σελίδα από το βιβλίο σου, να τακτοποιήσεις τη ντουλάπα σου κ.α. Για μεγαλύτερη ευκολία κι οργάνωση θα βρεις έτοιμο το Daily Planner που θα γίνει ο καλύτερος σύμμαχος σου για να βάλεις σε τάξη την καθημερινότητα σου.

 

5. Συνδέσου με τους αγαπημένους σου

Μοιραστείτε με την οικογένεια σας και τους φίλους σας στιγμές χαράς και ψυχαγωγίας. Το ότι τελείωσε το καλοκαίρι δεν σημαίνει ότι τελείωσε και η διασκέδαση. Επιδιώξτε συναντήσεις, βιντεοκλήσεις ακόμη και μικρές αποδράσεις που σας κρατήσουν ενεργούς και συνδεδεμένους με τους αγαπημένους σας. Άλλωστε, η κοινωνικοποίηση κάνει έτσι κι αλλιώς καλό στην ψυχική υγεία.

 

6.Κάνε εξάσκηση στην ενσυνειδητότητα και την ευγνωμοσύνη

Η ενσυνειδητότητα θα σε βοηθήσει να εστιάζεις και να απολαμβάνεις το εδώ και τώρα και να διαχειριστείς τις αρνητικές σκέψεις που προκαλούν κατάθλιψη. Όσον αφορά την ευγνωμοσύνη, πρόκειται για μια διαχρονική πρακτική που λειτουργεί ως βάλσαμο για την ψυχικό πόνο και την μελαγχολία καθώς επαναφέρει την εστίαση σου σε όσα έχεις κι απολαμβάνεις καθημερινά αντί να εστιάζεις σε όσα δεν έχεις.

 

7. Αναζήτησε επαγγελματική υποστήριξη.

Αντί να το παλεύεις μόνη σου είμαι εδώ για να σε βοηθήσω με αποτελεσματικές στρατηγικές και τεχνικές, που ταιριάζουν στην περίπτωση σου και θα σε υποστηρίξουν να ξεπεράσεις με επιτυχία αυτή τη μετάβαση.Μέσα από εξατομικευμένο σχεδιασμό θα έχεις τον δικό σου χάρτη για έναν υγιή και ευτυχισμένο εαυτό και για μια συναρπαστική νέα σεζόν προσαρμοσμένη στις ανάγκες σου. Κλείσε τώρα το ραντεβού σου ΕΔΩ.

 

Διάβασε ακόμη

7 τρόποι για να ενισχύσεις την ευτυχία σου

5 απλοί τρόποι για να μειώσετε το άγχος και να βρείτε μόνιμη ανακούφιση

Πως η τελειομανία σαμποτάρει τη ζωή των ονείρων σου

 

Αν θέλεις να συνδεθούμε και να μαθαίνεις περισσότερα από μένα ακολούθησε με στοFacebook  Instagram, Tik TokWEEKLY PLANNER
Κατέβασε το δωρεάν & ξεκίνησε
την προετοιμασία σου σήμερα
Τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε ενημερωτικά μας e-mails.