Εάν ήσουν εποχή, ποια θα επέλεγες να ήσουν;

Εάν ήσουν εποχή, ποια θα επέλεγες να ήσουν;

Χαλαρώνοντας απόγευμα στο γραφείο, με καφεδάκι και μουσική, σκέφτηκα να δοκιμάσω κι εγώ να κάνω από εκείνα τα ψυχολογικά τεστ που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, θέλοντας να εξετάσω πόσο ακριβή είναι. Είμαι σίγουρη πως, είτε τα πιστεύεις είτε όχι, από περιέργεια τις περισσότερες φορές, έχεις μπει στη διαδικασία να κάνεις κάποιο από αυτά, ελπίζοντας να μάθεις και να συνειδητοποιήσεις κάτι παραπάνω για την ψυχοσύνθεσή σου.

Επέλεξα να κάνω ένα όπου, μέσα από μια σειρά ερωτήσεων κι ανάλογα με το σύνολο των απαντήσεών σου, κατέληγε σε ένα συμπέρασμα σχετικά με το, εάν ήσουν εποχή ποια θα ήσουν. Το αποτέλεσμα που προέκυπτε μοιραζόταν σε ποσοστά στις αντίστοιχες εποχές…

Εκείνον με την χειμωνιάτικη ψυχή και την εσωστρέφεια, να τον σέβεσαι και να εμπνέεσαι. Ποιος ξέρει πόσες μάχες δίνει μέσα του για να μπορέσει να επιβιώσει ώστε να περάσει στην άνοιξη.

Εκείνον που είναι εκπρόσωπος της άνοιξης, της χαράς και της άνθισης, να τον φροντίζεις και να τον προσέχεις γιατί πέρασε δυσκολίες μέχρι να ανθίσει, ώστε να μπορείς τώρα να απολαμβάνεις τα χρώματα και την ομορφιά του.

Εάν συναντήσεις κάποιον που είναι καλοκαίρι, κράτα τον δίπλα σου και η μέρα σου θα είναι ηλιόλουστη και απολαυστική. Είναι αυτός που έχει φιλοσοφήσει τη ζωή και θα σε μάθει πώς να την εκτιμάς και να την απολαμβάνεις.

Εκείνον που η ψυχή του εκφράζεται με τα χρώματα του φθινοπώρου, να τον αγκαλιάζεις, να τον στηρίζεις. Είναι έτοιμος να αλλάξει, να κάνει καινούρια ξεκινήματα, αφήνοντας τα παλιά και τα φθαρμένα ώστε να επαναπροσδιορίσει την ύπαρξη του.

Οι άνθρωποι είμαστε οι εκφράσεις των τεσσάρων εποχών. Η ψυχή του καθενός μας απαρτίζεται άλλοτε από μια σύνθεση στοιχείων και

χαρακτηριστικών των τεσσάρων εποχών, άλλοτε αποτελεί έκφραση μιας συγκεκριμένης εποχής. Ανακατεμένοι μεταξύ μας κι εκπρόσωποι των τεσσάρων εποχών, καλούμαστε να συνυπάρξουμε για να αποτελέσουμε τον ορισμό της ζωής.

Όταν έχεις τη δυνατότητα να μπορείς να εναλλάσσεις τις εποχές σου γίνεσαι η ίδια η ζωή.WEEKLY PLANNER
Κατέβασε το δωρεάν & ξεκίνησε
την προετοιμασία σου σήμερα
Τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε ενημερωτικά μας e-mails.
Self Love
Κατέβασε τον δωρεάν οδηγό που θα σου δείξει βήμα βήμα
πως να εκτοξεύσεις την αυτοπεποίθησή σου
και να αισθανθείς καλύτερα σε όλα τα επίπεδα.
Τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε ενημερωτικά μας e-mails.