Εκπέμπουμε SOS

Εκπέμπουμε SOS

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών έχουν ταρακουνήσει τη χώρα μας, έχουν κλονίσει τη πίστη μας, έχουν εμποτίσει την ύπαρξη μας με τρόμο, φόβο κι ανησυχία για το «άγνωστο» που παραμονεύει στο κατώφλι μας. Όλα αυτά τα συναισθήματα μας κάνουν να κλεινόμαστε στον εαυτό μας, στα σπίτια μας ευνουχίζοντας τις ψυχές μας, τα όνειρα και τις ελπίδες μας.

Τρομοκρατία, φτώχεια, άγνοια, αλαζονεία, ανταγωνισμός. σκοταδισμός, ασθένειες, ψυχολογικά προβλήματα, περιβαλλοντολογικές καταστροφές και άλλα πολλά αποτελούν τα στοιχεία που συνθέτουν το σκηνικό της σύγχρονης καθημερινότητας. Παρόλο που τα περισσότερα από αυτά, παραμένουν εκτός της ζώνης ελέγχου μας, αυτό που μπορούμε να ελέγξουμε είναι τον εαυτό μας και την ευθύνη που έχουμε απέναντί του και απέναντι σε αυτές τις καταστάσεις. Η ευθύνη μας είναι να τον διατηρούμε συνδεδεμένο με την πηγή της αγάπης, κι αυτό ξεκινά προσφέροντας σεβασμό και εκτίμηση στην αξία της ύπαρξης μας. Όταν σκεφτόμαστε αρνητικά για τον εαυτό μας, όταν τον πληγώνουμε με την σκληρή αυτοκριτική, όταν τον τιμωρούμε διαρκώς με τύψεις και ενοχές για κάθε μας πράξη, όταν δεν τον υποστηρίζουμε, όταν τον τραυματίζουμε, όταν τον ευνουχίζουμε εκείνος θυμώνει και αντιδρά. Η αντίδραση αυτή μπορεί να είναι είτε καταστροφική προς τον ίδιο, είτε προς το περιβάλλον του. Όπως έχουμε μάθει από τη φυσική κάθε δράση προκαλεί μια αντίδραση. Οποιαδήποτε δράση μας προκαλεί την αντίστοιχη αντίδραση στον εαυτό μας, στους γύρω μας, στο περιβάλλον μας.

Τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι έχουμε αποσυνδεθεί από την αγάπη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η δράση και η συμπεριφορά μας να είναι καταστροφικές.
Οι δράσεις μας προκαλούν την αντίδραση της γης. Ο πλανήτης μας εκπέμπει SOS και εμείς στεκόμαστε κουφοί στο κάλεσμά του. Ο «θυμός» της γης είναι η αντανάκλαση του συσσωρευμένου θυμού που έχει εμποτίσει τις ψυχές μας. Όσο κι αν πιστεύουμε ότι ο τρόπος που αντιδρά η γη μέσω των φαινομένων της, μέσω των γεγονότων της είναι εκτός ελέγχου μας, αυτό που ισχύει είναι ότι μπορούμε εν τέλει να το ελέγξουμε. Είμαστε αλληλένδετοι. Αποφορτίζοντας τον συσσωρευμένο θυμό που κρύβεται μέσα μας, θα συνδράμουμε στην αποφόρτιση και του κόσμου γύρω μας. Όταν ο καθένας από εμάς γίνει ειρηνοποιός για τον εαυτό του και για τον κόσμο του, αθροιστικά συνδράμουμε στην ειρήνη και την ασφάλεια του ευρύτερου κόσμου.
Για να επανέλθει το φως στον κόσμο μας, χρειάζεται να το ανάψουμε πρώτα μέσα μας. Χρειάζεται να γίνουμε φωτεινοί δρομείς στα μονοπάτια της καθημερινότητας και τότε από καταστροφείς θα μεταμορφωθούμε σε ειρηνοποιούς και τότε η ειρήνη και η ασφάλεια θα γίνουν η αντανάκλαση του κόσμου μας.

Καλή φώτιση σε όλους μαςWEEKLY PLANNER
Κατέβασε το δωρεάν & ξεκίνησε
την προετοιμασία σου σήμερα
Τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε ενημερωτικά μας e-mails.