Ποια είναι τα εμπόδια που συναντάμε όταν βάζουμε έναν στόχο

Ποια είναι τα εμπόδια που συναντάμε όταν βάζουμε έναν στόχο

 

Τα εμπόδια που συναντάμε όταν βάζουμε ένα στόχο είναι ότι δεν καταφέρνουμε να παραμείνουμε συνεπείς στα βήματα που χρειάζεται να κάνουμε για να τον κατακτήσουμε.

Πόσες δίαιτες έχουν ξεκινήσει από Δευτέρα, πόσα πράγματα έχουμε πει ότι  θα τα κάνουμε και συνεχώς τα αναβάλλουμε;

Αυτό συμβαίνει επειδή τις περισσότερες φορές βάζουμε έναν στόχο προκειμένου να αποδείξουμε την αξία μας σε τρίτους. Αυτό οφείλεται στο ότι έχουμε συνδέσει τους στόχους ως το μέσο που θα αποδείξουμε την αξία μας κι όχι ως λόγο για να περάσουμε καλά μέσα από τη διαδικασία της επίτευξης του. Για παράδειγμα κάποιος που θέλει να χάσει κιλά τις περισσότερες φορές το κάνει για να αρέσει στους άλλους κι όχι για τα οφέλη που θα έχει στην σωματική και ψυχική του υγεία .

 

2 βασικά κλειδιά για να μπορούμε να πετυχαίνουμε ευκολότερα τους στόχους μας είναι:

 

  1. Άλλαξε νοοτροπία σε σχέση με τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι τη διαδικασία των στόχων. Αυτό θα αλλάξει τη στάση σου απέναντι σε αυτούς κι άρα και τα αποτελέσματα σου.
  2. Εξασκήσου στην συνέπεια. Αυτό σημαίνει να κάνεις συστηματικά και σε συγκεκριμένο χρόνο τα βήματα που χρειάζεται προκειμένου να υλοποιήσεις την ιδέα/στόχο σου. Η συνέπεια είναι μια βασική δεξιότητα που θα σε ανταμείβει μια ζωή. Χρειάζεται συστηματική προσπάθεια κι αφοσίωση προκειμένου να υιοθετηθεί ως νέα συνήθεια και να εφαρμοστεί καθημερινά.  Η συνέπεια θα φέρει τη νίκη και τα αποτελέσματα που θες.

 

Πως μπορείς να εξασκηθείς σε αυτή τη δεξιότητα;

 

  1. Μικροί καθημερινοί στόχοι

Για να αρχίσεις να εξοικειώνεσαι με τη συνέπεια ξεκίνα με απλά πράγματα. Η δέσμευση σε μικρές καθημερινές ασχολίες και στόχους θα σε βοηθήσει να εξοικειώνεσαι με την διαδικασία. . Για αρχή, ξεκίνα με μικρούς και βραχυπρόθεσμους στόχους. Για να εξασκηθείς αποτελεσματικά στη συνέπεια οι στόχοι θα πρέπει να είναι άμεσα εφικτοί κι όχι μετά από 2 χρόνια.

Γράψε 3 μικρούς καθημερινούς στόχους.  Ας πάρουμε ένα παράδειγμα: να πας το αυτοκίνητο για service.

στόχοι

 

  1. Χρονοδιάγραμμα

Η τήρηση ενός απλού χρονοδιαγράμματος μας βοηθά να κάνουμε σε συγκεκριμένες μέρες κι ώρες συγκεκριμένες δράσεις. Στο παραπάνω παράδειγμα, στη φάση του χρονοδιαγράμματος, χρειάζεται να ορίσεις ποια μέρα και ώρα θα πας το αυτοκίνητο για service.

 

στόχοι

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Τσέκαρε στη λίστα σου όσα πετυχαίνεις

Για να καλλιεργήσεις την δεξιότητα της συνέπειας, σημαίνει πως θα πας το αυτοκίνητο σου για service την μέρα και την ώρα που όρισες εξ’αρχής.   

Ξεκινώντας με τα απλά και τα καθημερινά θα εξετάσουμε πόσο συνεπείς παραμένουμε στις αποφάσεις και τις επιθυμίες μας. Πολλές φορές, συνέπεια σημαίνει υπευθυνότητα. Με το να παραμένεις συνεπής, ενθαρρύνεις τον εαυτό σου να συνεργαστεί και να πετύχετε τον στόχο που έχεις ορίσει.

Η ικανοποίηση που αντλούμε από τη συνέπεια θα ενισχύσει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση μας. Η συνέπεια στις δεσμεύσεις μας θα αυξήσει την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και την αυτοαξία μας.

 

χαρά

 

Να θυμάσαι: Ένας στόχος είναι ο λόγος ή η αφορμή για να εξελιχθείς, για να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου,  για να περνάς καλά στη καθημερινότητα σου.

Προσοχή: Μην χρησιμοποιείς τους στόχους ως λόγο για να αποδεικνύεις σε τρίτους την αξία σου και τα επιτεύγματα σου, αλλά ως αφορμή για να σηκώνεσαι από το κρεβάτι σου, για να εξελίσσεσαι, για να εμπλουτίζεις τις γνώσεις σου, για να αξιοποιείς τα χαρίσματα σου, για να είσαι δημιουργική και να απολαμβάνεις την καθημερινότητα σου.

γυναικεία κοινότητα

Για περισσότερη έμπνευση, παρακίνηση κι εκπαίδευση πάνω στο πώς μπορείς να καταφέρνεις τους στόχους που θέτεις, γίνε κι εσύ μέλος του Greatness community στο Facebook ΔΩΡΕΑΝ, όπου μοιράζομαι χρήσιμο υλικό σε δημοσιεύσεις, mini video και webinar αποκλειστικά για τα μέλη!

Ακολούθησε μας στα social Instagram και Facebook WEEKLY PLANNER
Κατέβασε το δωρεάν & ξεκίνησε
την προετοιμασία σου σήμερα
Τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε ενημερωτικά μας e-mails.
Self Love
Κατέβασε τον δωρεάν οδηγό που θα σου δείξει βήμα βήμα πως να εκτοξεύσεις την αυτοπεποίθησή σου και να αισθανθείς καλύτερα σε όλα τα επίπεδα.
Τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε ενημερωτικά μας e-mails.