Ευτυχία: Μήπως αυτοί οι 5 μύθοι σε μπλοκάρουν να είσαι χαρούμενος

χαρούμενη γυναίκα

Ευτυχία: Μήπως αυτοί οι 5 μύθοι σε μπλοκάρουν να είσαι χαρούμενος

Η ευτυχία ορίζεται διαφορετικά από τον κάθε άνθρωπο. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι μύθοι γύρω από αυτή που στην ουσία σαμποτάρουν τη δυνατότητα να είμαστε ευτυχισμένοι στο εδώ και τώρα με όσα έχουμε στη διάθεση μας.

Ένα από τα πιο συχνά λάθη που κάνεις είναι να αναβάλλεις την ευτυχία του για κάποια στιγμή στο μέλλον. Όταν τη συνδέεις με συγκεκριμένες καταστάσεις που μόνο όταν εκπληρωθούν θα σου φέρουν την πολυπόθητη ευτυχία για παράδειγμα: θα είμαι ευτυχισμένος όταν θα είμαι πλούσιος, όταν θα έχω κάνω καριέρα, όταν θα βρω τον έρωτας της ζωής μου κι άλλους τέτοιους μύθους που την συνοδεύουν. Η ευτυχία είναι στάση ζωής που καθορίζεται από την ικανότητα σου να απολαμβάνεις όσα διαθέτεις σήμερα.

 

2. Δεν μπορώ να είμαι χαρούμενος όταν έχω προβλήματα

Αλήθεια; Και τι θα κάνεις; Θα περιμένεις πότε θα περάσουν τα προβλήματα σου για να επιτρέψεις στον εαυτό σου να χαρεί; Μια πιο αισιόδοξη στάση ζωής σου δίνει προοπτικές και λύσεις εκεί που μπορεί να φαίνεται ότι δεν υπάρχουν. Μήπως τελικά με μικρές δόσεις χαράς καταφέρεις να ξεπερνάς ευκολότερα τα προβλήματα σου;

3. Η ευτυχία εξαρτάται από εξωτερικούς παράγοντες

Η εποχή των social έχει φέρει ανισορροπίες στο ποιες προϋποθέσεις πρέπει να πληροί κάποιος για να είναι πράγματι ευτυχισμένος. Το να απολαμβάνεις ταξίδια, χρήματα, ακριβά ρούχα κι άλλες πολυτέλειες προφανώς και θα σε ενθουσιάσουν αλλά δεν είναι αυτά που εγγυώνται την αληθινή και μακροχρόνια ευτυχία. Η ευτυχία έρχεται από μέσα προς τα έξω. Είναι η κατάσταση κατά την οποία νιώθεις ευεξία και χαρά ανεξαρτήτως συνθηκών.

4. Πρέπει να είναι όλα τέλεια στη ζωή μου για να είμαι ευτυχισμένος

Δεν χρειάζεται να είσαι τέλειος για να είσαι ευτυχισμένος. Προσπαθείς να φτιάξεις την τέλεια εικόνα- καριέρα στα επαγγελματικά, υψηλόμισθες απολαβές, τέλειος γάμος, παιδιά, μεγάλο σπίτι, ακριβό αυτοκίνητο, διακοπές σε ακριβά ξενοδοχεία κ.α. Δεν υπάρχει τελειότητα. Το τέλειο είναι μια ψευδαίσθηση που σου στερεί την πραγματική χαρά του σήμερα για κάποια άλλη στιγμή στο μέλλον. Η πραγματική κι αυθεντική ευτυχία έρχεται μέσα από την αποδοχή ότι είναι στο χέρι μου να ευχαριστιέμαι τη ζωή μου χωρίς προδιαγραφές.

 

5. Δεν μπορώ να δημιουργήσω ένα ευτυχισμένο παρόν όταν έχω ένα παρελθόν γεμάτο λάθη κι αστοχίες

Τα λάθη και οι αστοχίες στη πραγματικότητα σε βοηθούν να καταλάβεις πως λειτουργεί η ζωή. Σε βοηθούν να ανακαλύψεις τον εαυτό σου, να εξερευνήσεις σε τι είσαι καλός και σε τι όχι, ώστε να κάνεις τις καλύτερες επιλογές για την χαρά και την ευτυχία σου. Επομένως, ένα ευτυχισμένο παρόν δημιουργείται από την συναισθηματική ωριμότητα και την καλύτερη εκτίμηση των πραγμάτων μέσα από τα λάθη του παρελθόντος.

Μήπως οι παραπάνω μύθοι είναι εκείνοι τελικά που σε εμποδίζουν να χαρείς τη ζωή σου;

 

Tώρα μπορείς να καταρρίψεις τους μύθους και να καλωσορίσεις την χαρά και την ευτυχία και πάλι στη ζωή σου!

Επίλεξε από τη βιβλιοθήκη του Coach Yourself το βιβλίο “Πως να είσαι ευτυχισμένος”

ΠΩΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ - ΑΝΝΑ ΜΠΑΡΝΣ

Όταν είσαι ευτυχισμένος, ακτινοβολείς, κι αυτό το βλέπει όλος ο κόσμος. Αλλά πώς το καταφέρνεις; Με λίγη βοήθεια και έμπνευση, μπορείς εύκολα να ανακαλύψεις τη χαρά.
Γεμάτο απλές συμβουλές, αισιόδοξα ρητά και διασκεδαστικές δραστηριότητες, το βιβλίο αυτό θα σε βοηθήσει να κάνεις τη ζωή σου να λάμψει.

Απόκτησε το σήμερα ΕΔΩ

 

Βρες μας στα social Instagram & Facebook WEEKLY PLANNER
Κατέβασε το δωρεάν & ξεκίνησε
την προετοιμασία σου σήμερα
Τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε ενημερωτικά μας e-mails.
Self Love
Κατέβασε τον δωρεάν οδηγό που θα σου δείξει βήμα βήμα πως να εκτοξεύσεις την αυτοπεποίθησή σου και να αισθανθείς καλύτερα σε όλα τα επίπεδα.
Τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε ενημερωτικά μας e-mails.