3 τρόποι για να αναβαθμίσεις την ποιότητα της καθημερινότητας σου

3 τρόποι για να αναβαθμίσεις την ποιότητα της καθημερινότητας σου

Είναι αλήθεια πως, μέσα από την έρευνα που κάνω καθημερινά γύρω από την ανθρώπινη ψυχολογία και συμπεριφορά,  παρατηρώ συχνά ανθρώπους, να είναι μπερδεμένοι, αποπροσανατολισμένοι και διαρκώς κουρασμένοι. Ο θυμός, η απογοήτευση, η θλίψη, το άγχος και η ανησυχία αποτελούν πλέον, βασικά συναισθήματα του σύγχρονου κόσμου, κάνοντας τον καθένα, να μοιάζει με ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί.

Έχεις δίκιο και σε καταλαβαίνω! Έχω βρεθεί συχνά, σε τέτοια συναισθηματικά αδιέξοδα και ξέρω πόσο οδυνηρό είναι. Όμως,  ας είμαστε ρεαλιστές κι ας αποδεχτούμε, πως  οι προκλήσεις δεν θα σταματήσουν, γιατί έτσι είναι η ζωή. Μεταβάλλεται διαρκώς.

Η πιο συνηθισμένη παγίδα που πέφτουμε είναι πως επιτρέπουμε στις εξωτερικές συνθήκες και το κοινωνικό μας περιβάλλον, να ελέγχουν και να καθορίζουν τα συναισθήματα μας . Μια κακή μέρα που μπορεί να έχεις στο γραφείο, δεν συνεπάγεται πως όλη σου η μέρα θα είναι χάλια.  Όμως, αυτό θα εξαρτηθεί από εσένα. Από το πόσο θα αφήσεις να σε επηρεάσει.

Η συναισθηματική ισορροπία προέρχεται εκ των έσω.   Οι συνθήκες και το περιβάλλον μπορεί αφενός, να επηρεάζουν τις ζωές μας, εάν όμως τις αφήσουμε να μας καθορίσουν τότε δεν θα μπορέσουμε να είμαστε ποτέ χαρούμενοι, γιατί όλο κάτι θα προκύπτει που θα μας αποπροσανατολίζει..

Η συναισθηματική ισορροπία είναι προσωπική επιλογή κι όχι ένα τυχαίο γεγονός.

Γι’ αυτό έχεις δυο επιλογές: ή να εναρμονιστείς με την φυσική ροή των πραγμάτων και να βρεις τις ισορροπίες σου μέσα σε αυτά, ή να παλεύεις διαρκώς προσπαθώντας, μάταια, να βάλεις μια τάξη στο χάος.

3 τρόποι  που θα σε βοηθήσουν να ισορροπήσεις μέσα στην καθημερινότητα σου
  1. Για κάθε αρνητικό συναίσθημα που έχεις, να βρεις το αντίστοιχο θετικό, που θα λειτουργήσει ως αντίδοτο του. Για παράδειγμα, εάν εστιάζεις διαρκώς στο πόσα σου λείπουν νιώθοντας ανεπαρκής, την ίδια στιγμή άλλαξε την εστίαση σου και δες πόσα πραγματικά έχεις. Ευλόγησε τον πλούτο σου. Μια ευχαριστημένη καρδιά θα μπορέσει να σημειώσει σημαντική πρόοδο στη ζωή.
  2. Μην τα παίρνεις όλα προσωπικά. Μην περιμένεις πως και πως, για να παρεξηγηθείς και να «στραβώσεις» με το παραμικρό! Άσε να πέσει και τίποτα κάτω! Ο καθένας δίνει την προσωπική εσωτερική του μάχη και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ξεσπούν πολύ συχνά, έντονοι καβγάδες. Γι’ αυτό, διατηρώντας αυτή τη σκέψη, φρόντισε να είσαι ειρηνοποιός, με περισσότερη κατανόηση και συμπόνια, ανεξαρτήτων συνθηκών. Αφενός, δεν είναι εύκολο, αφετέρου όμως, είναι εφικτό με την καθημερινή εξάσκηση. Η εποχή μας χρειάζεται περισσότερους ειρηνοποιούς κι όχι ταραξίες!
  3. Ενίσχυσε την αυτογνωσία σου. Όσο περισσότερο αναγνωρίζεις τον εαυτό σου, τα χαρακτηριστικά σου, τις δυνάμεις και τις αδυναμίες σου, τόσο καλύτερα θα τον επικοινωνείς με τον κόσμο. Όταν ξέρουμε «τι μας γίνεται», όταν έχουμε καλύτερη επίγνωση του ποιοι είμαστε, τότε παίρνουμε καλύτερες αποφάσεις, κάνουμε καλύτερες επιλογές κι έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Τότε η ζωή μας αποκτά ουσιαστικό νόημα!

Σπάσε λοιπόν, την συνήθεια να είσαι ο περιορισμένος εαυτός σου. Μην είσαι άκαμπτος και απόλυτος, αλλά εύπλαστος και διαλεκτικός. Έτσι, μέσα στο χάος της εποχής, θα έχεις περισσότερη συναισθηματική ισορροπία ενώ ταυτόχρονα, θα γίνεις κυρίαρχος της ζωής σου αντί έρμαιο αυτής.

 

 

 WEEKLY PLANNER
Κατέβασε το δωρεάν & ξεκίνησε
την προετοιμασία σου σήμερα
Τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε ενημερωτικά μας e-mails.
Self Love
Κατέβασε τον δωρεάν οδηγό που θα σου δείξει βήμα βήμα πως να εκτοξεύσεις την αυτοπεποίθησή σου και να αισθανθείς καλύτερα σε όλα τα επίπεδα.
Τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε ενημερωτικά μας e-mails.