Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου… Μέρος α’

Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου… Μέρος α’

Ετοιμάζεσαι για το γραφείο και η τελευταία στάση πριν την αποχώρηση από το διαμέρισμα σου είναι ο έλεγχος στον καθρέφτη. Αν είσαι από τους τυχερούς που έχουν κι ασανσέρ, άλλο ένα τσεκάρισμα συμβαίνει κι εκεί.

Σε κάθε όμως καθρέφτη εντοπίζεις και κάτι διαφορετικό σε σένα. Μια λεπτομέρεια που σε άλλον πριν μπορεί να μη την είχες παρατηρήσει.

Έτσι ξεκίνησε και για μένα η μέρα. Έχοντας μέσα στο μυαλό μου την γνωστή φράση από την Χιονάτη «καθρέφτη, καθρεφτάκι μου..» παρατηρούσα τι διαφορετικό μου συνέβαινε και με έβλεπα αλλιώτικη από κάθε άλλη φορά. Τότε, σκέφτηκα να κάνω κι εγώ την ίδια ερώτηση, λίγο όμως παραλλαγμένη. Έτσι κοιτάζοντας τον εαυτό μου στον καθρέφτη είπα νοερά:

«Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου τι είναι αυτό που με κάνει να δείχνω ομορφότερη σήμερα;»

Και τότε μια εσωτερική απάντηση με έκανε να χαμογελάσω…

Είναι η στιγμή που συνειδητοποιείς ότι φροντίζοντας την εσωτερική σου ομορφιά εκείνη αντανακλάται στην εξωτερική σου. Είναι η στιγμή που καταλαβαίνεις πως, έχοντας αρχίσει να ανακαλύπτεις τους εσωτερικούς σου θησαυρούς εκείνοι αντανακλούν την λάμψη τους στην εμφάνιση σου. Είναι η στιγμή που έχοντας πάρει την συνειδητή απόφαση να εστιάζεις στην ομορφιά του κόσμου και των ανθρώπων γύρω σου, έχεις αρχίσει να ανακαλύπτεις και την δική σου.

Σε αντίθεση με το μύθο όπου απαξίωνε την ομορφιά της Βασίλισσας, ο δικός μου ήταν εκεί για να με ενθαρρύνει για την σωστή πορεία που ακολουθούσα. Όμως, ο καθρέφτης όπως μπορεί να αντικατοπτρίσει την ομορφιά σου, μπορεί να αντικατοπτρίσει και την αλαζονεία σου.

Γι’ αυτό αν πρόκειται να απαξιώσεις τους άλλους καμαρώνοντας εσένα, τότε ο καθρέφτης θα βρει τρόπους και θα φανερώσει στην ζωή σου την ασχήμια που κρύβεις μέσα σου…

Να είσαι προσεκτικός μαζί του και να μην εκμεταλλεύεσαι την αφωνία του, γιατί εκείνος θα βρει τρόπο να επικοινωνήσει μαζί σου…WEEKLY PLANNER
Κατέβασε το δωρεάν & ξεκίνησε
την προετοιμασία σου σήμερα
Τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε ενημερωτικά μας e-mails.