2 Βασικά κλειδιά για την επίτευξη των στόχων σου

2 Βασικά κλειδιά για την επίτευξη των στόχων σου

 

Ένα από τα πιο συνηθισμένα εμπόδια που συναντάμε όταν βάζουμε ένα στόχο είναι ότι δεν καταφέρνουμε να παραμείνουμε συνεπείς στα βήματα, που χρειάζεται να κάνουμε, ώστε να τον κατακτήσουμε.

Πόσες δίαιτες έχουν ξεκινήσει από Δευτέρα, πόσα πράγματα έχουμε πει ότι  θα τα κάνουμε και συνεχώς τα αναβάλλουμε;

Αυτό συμβαίνει, επειδή πέφτουμε εξαρχής στη παγίδα να θέτουμε ένα στόχο, προκειμένου να αποδείξουμε την αξία μας και την ικανότητα μας σε τρίτους. Αυτό οφείλεται στο ότι έχουμε συνδέσει τους στόχους ως το μέσο, που θα αποδείξουμε την αξία μας κι όχι ως λόγο για να περάσουμε καλά μέσα από τη διαδικασία της επίτευξης του. 

2 βασικά κλειδιά για να μπορούμε να πετυχαίνουμε ευκολότερα τους στόχους μας είναι:

  1. Να αλλάξουμε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη διαδικασία των στόχων, καθώς αυτό θα αλλάξει και τη στάση μας απέναντι σε αυτούς,
  2. Να υιοθετήσουμε τη δεξιότητα της συνέπειας ως νέα συνήθεια. Αυτό σημαίνει, πόσο διατεθειμένοι είμαστε να κάνουμε συστηματικά και σε συγκεκριμένο χρόνο τα βήματα που χρειάζεται προκειμένου να υλοποιήσουμε την ιδέα/στόχο μας. Η συνέπεια είναι μια βασική δεξιότητα που θα σε ανταμείβει μια ζωή. Χρειάζεται συστηματική προσπάθεια κι αφοσίωση προκειμένου να υιοθετηθεί ως νέα συνήθεια και να εφαρμοστεί καθημερινά.  Η συνέπεια θα μας φέρει τη νίκη και τα αποτελέσματα που θέλουμε.

Πως μπορείς να αποκτήσεις αυτή τη δεξιότητα;

 

 

  1. Μικροί καθημερινοί στόχοι

Για να αρχίσεις να εξοικειώνεσαι με τη συνέπεια ξεκίνα με απλά πράγματα. Η δέσμευση σε μικρές καθημερινές ασχολίες και στόχους θα σε βοηθήσει να εξοικειώνεσαι με την διαδικασία. . Για αρχή, ξεκίνα με μικρούς και βραχυπρόθεσμους στόχους. Για να εξασκηθείς αποτελεσματικά στη συνέπεια οι στόχοι θα πρέπει να είναι άμεσα εφικτοί κι όχι μετά από 2 χρόνια.

Γράψε 3 μικρούς καθημερινούς στόχους.  Ας πάρουμε ένα παράδειγμα: να πας το αυτοκίνητο για service.

 

  1. Χρονοδιάγραμμα

Η τήρηση ενός απλού χρονοδιαγράμματος μας βοηθά να κάνουμε σε συγκεκριμένες μέρες κι ώρες συγκεκριμένες δράσεις. Στο παράδειγμα παραπάνω, σε αυτή τη φάση του χρονοδιαγράμματος, χρειάζεται να ορίσεις ποια μέρα και ώρα θα πας το αυτοκίνητο για service.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Τσέκαρε στη λίστα σου όσα πετυχαίνεις

Για να καλλιεργήσεις την δεξιότητα της συνέπειας, σημαίνει πως θα πας το αυτοκίνητο σου για service την μέρα και την ώρα που όρισες εξ’αρχής.   

Ξεκινώντας με τα απλά και τα καθημερινά θα εξετάσουμε πόσο συνεπείς παραμένουμε στις αποφάσεις και τις επιθυμίες μας. Πολλές φορές, συνέπεια σημαίνει υπευθυνότητα. Με το να παραμένεις συνεπής, ενθαρρύνεις τον εαυτό σου να συνεργαστεί και να πετύχετε τον στόχο που έχεις ορίσει.

Η ικανοποίηση που αντλούμε από τη συνέπεια θα ενισχύσει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση μας. Η συνέπεια στις δεσμεύσεις μας θα αυξήσει την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και την αυτοαξία μας.

 

 

Να θυμάσαι: Ένας στόχος είναι ο λόγος ή η αφορμή για να εξελιχθείς, για να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου,  για να περνάς καλά στη καθημερινότητα σου.

Προσοχή: Μην χρησιμοποιείς τους στόχους ως λόγο για να αποδικνύεις σε τρίτους την αξία σου και τα επιτεύγματα σου, αλλά ως αφορμή για να σηκώνεσαι από το κρεβάτι σου, για να εξελίσσεσαι, για να εμπλουτίζεις τις γνώσεις σου, για να αξιοποιείς τα χαρίσματα σου, για να είσαι δημιουργική και να απολαμβάνεις την καθημερινότητα σου.

Για περισσότερη έμπνευση, παρακίνηση κι εκπαίδευση πάνω στο πώς μπορείς να καταφέρνεις τους στόχους που θέτεις, γίνε κι εσύ μέλος του Greatness community στο Facebook ΔΩΡΕΑΝ, όπου μοιράζομαι χρήσιμο υλικό σε δημοσιεύσεις, mini video και webinar αποκλειστικά για τα μέλη!

Greatness Community https://www.facebook.com/groups/810367975984105