Κράτα απλή τη διαδικασία

Κράτα απλή τη διαδικασία

 

Οι άνθρωποι έχουμε την τάση να περιπλέκουμε τα πράγματα και να υπερφορτώνουμε την καθημερινότητα με δραστηριότητες και ασχολίες, που τις περισσότερες φορές είναι απλώς διεκπεραιωτικές και όχι σημαντικές για τη ζωή μας.
 
Ως αναποφάσιστος άνθρωπος που ήμουν, ερχόμουν συχνά αντιμέτωπη με αυτό το φαινόμενο, διότι ήθελα να κάνω ταυτόχρονα πολλά πράγματα κι αυτό μου προκαλούσε διαρκώς την αίσθηση του χάους και της ανισορροπίας.
Ως συνέπεια, το άγχος με κυρίευε ολοένα και περισσότερο, καθώς συνειδητοποιούσα ότι περνούσαν οι ώρες και οι μέρες κάνοντας φαύλους κύκλους και χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα και πρόοδο.

Αυτό συνέβαινε επειδή δεν είχα ένα ξεκάθαρο όραμα για το τι πραγματικά ήθελα. Για το τι είναι ουσιαστικά σημαντικό για τη ζωή μου τη δεδομένη στιγμή. Όταν πήρα την απόφαση να σχεδιάσω τη ζωή μου όπως την ήθελα, τότε τα πράγματα έγιναν ευκολότερα. Από εκείνη τη στιγμή, όλα μπήκαν σε μια σειρά και εγώ εναρμονίστηκα με τους στόχους μου.

Οι κανόνες που εφάρμοσα και προτείνω και σε σένα είναι:

  1. Ξεκαθάρισε ΤΙ θέλεις

Βάλε σε μια τάξη τις σκέψεις σου. Μελέτησε τι είναι αυτό που είναι σημαντικό για σένα να πετύχεις στη ζωή σου και βάλτο σε προτεραιότητα. Άσε στην άκρη τα περιττά και τις ασχολίες εκείνες που απλώς σπαταλούν τον χρόνο σου. Επικεντρώσου και αφοσιώσου σε αυτό.

Η διαύγεια της σκέψης, το να κρατάς δηλαδή ξεκάθαρο το νου σου, σου δίνει την δύναμη και την έμπνευση για να κάνεις τις κατάλληλες και τις σωστές ενέργειες.

  1. Σταμάτα να υπεραναλύεις το παρελθόν

Οι άνθρωποι επιβαρύνουν τη καθημερινότητα τους ψάχνοντας και υπεραναλύοντας το παρελθόν το δικό τους και των προγόνων τους.  Στο τέλος, παραμένουν εκεί κολλημένοι και εστιασμένοι χάνοντας το πολύτιμο τώρα και σήμερα.

Κοίτα μπροστά, αποφάσισε ποια θες να είναι η ζωή σου, ποιος θες να γίνεις, ενσωμάτωσε τις αντίστοιχες συνήθειες και προχώρα.  Άσε τα «γιατί» και «τι φταίει», κάνε την αυτοξιολόγηση πάρε την γνώση και την εμπειρία και προχώρα. Ασχολήσου με τη δική σου ζωή κι όχι με των προγόνων, με των διπλανών, των συγγενών και των φίλων.  Δυστυχώς, αναλωνόμαστε στην κατάκριση των λαθών των άλλων, τον γονιών, των  παππούδων , των συγγενών, των φίλων, των συναδέλφων, των αφεντικών κ.λπ. αντί να σκεφτούμε πως μπορούμε να διορθώσουμε το δικό μας χαρακτήρα. Δεν αξιοποιούμε το χρόνο προς όφελος μας αλλά για να κρίνουμε και να καταδικάζουμε τους άλλους.

Κράτα τα σημερινά δεδομένα και δες πως μπορείς να δουλέψεις εσύ με αυτά.  Μην αφήνεις το παρελθόν να επισκιάζει το τώρα και το μέλλον σου.

  1. Θέσε στόχους που θα είναι σχετικοί με το όραμα σου

Γίνε συγκεκριμένος.  Αξιολόγησε, εάν η καθημερινότητα σου είναι εναρμονισμένη με τους στόχους σου. Εάν δηλαδή, η κάθε μέρα σε οδηγεί ολοένα και πιο κοντά στο στόχο σου.  Για να γίνει αυτό ευκολότερα και γρηγορότερα, σχεδίασα για σένα έναν πρακτικό οδηγό, ενσωματώνοντας σε αυτόν όλα τα βήματα που με βοήθησαν να ανακαινίσω την ζωή μου σε όλους τους τομείς.

  1. Απόκτησε τον πρακτικό οδηγό NEW YEARS GUIDE

Ο νέος πρακτικός οδηγός θα σε υποστηρίξει να βάλεις μια τάξη στη ζωή σου. Μέσα σε 35 σελίδες θα σε βοηθήσει να κάνεις την αυτοαξιολόγηση σου μέχρι σήμερα. Να μελετήσεις τι λειτούργησε καλά και τι όχι, τι χρειάζεται να βελτιώσεις και άλλα πολλά, ώστε να μπορέσεις να προχωρήσεις με επιτυχία. Επιπλέον, στο β’μέρος θα σε υποστηρίξει να ξεκαθαρίσεις τους στόχους σου για κάθε τομέα της ζωής σου. Με αυτό τον τρόπο θα αποκτήσεις μια ξεκάθαρη εικόνα για το τι ακριβώς θέλεις και θα μάθεις ποια είναι τα βήματα για να το πετύχεις. Κυκλοφορεί σε ψηφιακή( ebook) και έντυπη μορφή για να επιλέξεις εκείνη που σου ταιριάζει καλύτερα.

Δες αναλυτικότερα στο βίντεο:WEEKLY PLANNER
Κατέβασε το δωρεάν & ξεκίνησε
την προετοιμασία σου σήμερα
Τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε ενημερωτικά μας e-mails.
Self Love
Κατέβασε τον δωρεάν οδηγό που θα σου δείξει βήμα βήμα πως να εκτοξεύσεις την αυτοπεποίθησή σου και να αισθανθείς καλύτερα σε όλα τα επίπεδα.
Τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε ενημερωτικά μας e-mails.