Μια συνήθεια που θα αλλάξει τη ζωή σου

Μια συνήθεια που θα αλλάξει τη ζωή σου

«Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» λέει ο σοφός λαός μας. Πως μπορεί όμως αυτό να εφαρμοστεί στην σημερινή ταχύρρυθμη καθημερινότητα όταν, πολλές φορές, κυριολεκτικά συμβαίνει να αγνοήσεις την ιεροτελεστία του φαγητού προκειμένου να φέρεις εις πέρας το καθημερινό σου πρόγραμμα;

Κάθε μέρα που ξεκινά χαρακτηρίζεται από τους περισσότερους από εμάς ως η έναρξη ενός μικρού Γολγοθά που καλούμαστε να διανύσουμε. Ο καθένας από εμάς κάθε μέρα που ξεκινά έχει ένα στόχο. Άλλος επιλέγει να παραμείνει αδρανής και να αφήσει μια μέρα ακόμη να πάει χαμένη,  άλλος τρέχει να προλάβει να φέρει εις πέρας όλες τις υποχρεώσεις του φροντίζοντας την οικογένεια του, εκπληρώνοντας τις υποθέσεις της δουλειάς του, εκπληρώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερο τις βαθύτερες επιθυμίες του.  Ανάμεσα μας ωστόσο, υπάρχουν κι εκείνοι που απολαμβάνουν την ζωή κάνοντας πραγματικότητα κάθε τους όνειρο. Είναι εκείνοι που διατηρούν την ψυχραιμία τους,  την θετική τους στάση και συμπεριφορά. Είναι εκείνοι που είναι υποστηρικτικοί που θα σε ενθαρρύνουν με έναν καλό τους λόγο, με ένα όμορφο χαμόγελο, με ένα απαλό άγγιγμα συμπόνιας και κατανόησης. Τους κοιτάς και αναρωτιέσαι από πού αντλούν αυτή τη δύναμη, από ποια μαγική οπτική μπορούν και βλέπουν την ομορφιά της ζωής. Αναρωτιέσαι ποιο είναι το νέκταρ που πίνουν και μέσα στις αυτοκαταστροφικές μέρες που ζούμε μπορούν να απολαμβάνουν την ζωή και να πετυχαίνουν τα όνειρα τους.

Κάποτε αναρωτιόμουν κι εγώ. Τους κοιτούσα με θαυμασμό και ήθελα πολύ να μάθω τι είναι αυτό που κάνουν; Ποιο είναι το μυστικό τους; Πως τα καταφέρνουν;  Γι’ αυτό άρχισα να κάνω έρευνα. Είχα πεισμώσει κι ήθελα κι εγώ να μπορώ να απολαμβάνω και να βιώνω μέχρι το μεδούλι την μαγεία της ζωής. Ξεκίνησα να ρωτάω όλους εκείνους  που είχαν μια ανεπιτήδευτη λάμψη πάνω τους, μια ήρεμη δύναμη που αντανακλάται  στο πρόσωπο τους. «Πως τα καταφέρνεις; Πως ζεις τον παράδεισο μέσα στη κόλαση;»  Τριγυρνούσα ανάμεσα τους, συλλέγοντας απαντήσεις που στο σύνολο τους κατέληγαν σε έναν κοινό παρονομαστή.

Το κοινό που χαρακτήριζε αυτούς τους ανθρώπους ήταν η θαυμαστή δύναμη της προνοητικότητας, της εντατικής και καθημερινής προπόνησης.  Αυτό στο οποίο  κατέληγαν όλοι ήταν πως, εάν θες να κερδίσεις τους αγώνες της ζωής πρέπει να προπονηθείς εντατικά και να προετοιμαστείς.  Χρειάζεται να αφυπνίσεις τις δυνάμεις σου, να αναγνωρίσεις και να αξιοποιήσεις τις δεξιότητες σου, να δώσεις ευελιξία στο μυαλό και στη ψυχή σου. Να κάνεις καθημερινές διατάσεις στις σκέψεις σου και στα συναισθήματα σου, πριν φτάσεις αντιμέτωπος με τις προκλήσεις της ζωής. Χρειάζεται να αποκτήσεις ένα ισχυρό αποτύπωμα που θα δηλώνει ότι πίσω από αυτό κρύβεται ένας σύγχρονος μαχητής. Κάνε την προνοητικότητα και την προπόνηση καθημερινή σου συνήθεια και η ζωή θα σε αποζημιώσει. Μην επαναπαύεσαι στην βολή. Προπονήσου με όλο σου το πάθος για να μπορέσεις να κάνεις πραγματικότητα τα όνειρα σου, για να μπορέσεις να υπερβείς όσα εμπόδια κι αν βρεθούν στο διάβα σου, για να μπορέσεις να βιώσεις τη μαγεία της ύπαρξης σου και της ευημερίας σε όλους τους τομείς της ζωής σου.

Καλή Επιτυχία!

Μαριαλένα Νικολοβγένη
Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης & Αυτοβελτίωσης. Life Coach / Μέλος του Hellenic Counseling Coaching Mentoring Association

Ρίξε μια ματιά για περισσότερα στο βίντεo:WEEKLY PLANNER
Κατέβασε το δωρεάν & ξεκίνησε
την προετοιμασία σου σήμερα
Τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε ενημερωτικά μας e-mails.
Self Love
Κατέβασε τον δωρεάν οδηγό που θα σου δείξει βήμα βήμα
πως να εκτοξεύσεις την αυτοπεποίθησή σου
και να αισθανθείς καλύτερα σε όλα τα επίπεδα.
Τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε ενημερωτικά μας e-mails.