Οι λέξεις που χρησιμοποιούμε δημιουργούν τους κόσμους που ζούμε

Οι λέξεις που χρησιμοποιούμε δημιουργούν τους κόσμους που ζούμε

Τρεις παρά δέκα στο γραφείο, να κοιτώ τριγύρω αφηρημένη αναζητώντας έμπνευση για το επόμενο βήμα. Οι μέρες περνούσαν, οι ιδέες πολλές, η αταξία της σκέψης ωστόσο, δημιουργούσε το προσωπικό μου χάος.

Παλεύοντας μέσα στην τρικυμία του μυαλού μου, το απρόσμενο χτύπημα του τηλεφώνου ήρθε σαν σωσίβιο εξ ουρανού.

Ω ναι! Ήταν ο αγαπημένος μου! Μονομιάς οι σκέψεις ηρέμησαν, τα κύματα κόπασαν και η νηνεμία κατέκλυσε όλη μου την ύπαρξη.

Επικοινωνούσαμε με την αγάπη και το πάθος να κυλά στις φλέβες μας, δίνοντας στις λέξεις που έβγαιναν από το στόμα μας μια γλυκύτητα, μια θέρμη… Είχαν τέτοια δύναμη που κατάφεραν κι άλλαξαν την ατμόσφαιρα μέσα στο δωμάτιο οπού βρισκόμουν.

Ήταν λες και ξαφνικά βρέθηκα στο καλοκαίρι. Όσο μιλούσαμε η καρδιά μου ζεσταινόταν από το χάδι της φωνής του, από το φως της ύπαρξης του. Ο κόσμος γύρω μου άρχισε να γίνεται πιο όμορφος. Οι σκέψεις μου ηρέμησαν. Οι αγχώδης λέξεις που πολιορκούσαν το μυαλό μου αντικαταστάθηκαν με εκείνες τις σιροπιαστές, με εκείνες που έσταζαν μέλι.

Οι λέξεις που ανταλλάζαμε είχαν καταφέρει να αλλάξουν την ατμόσφαιρα που υπήρχε πριν το χτύπημα του τηλεφώνου. Όταν ολοκληρώσαμε την κλήση μας, οι σκέψεις μου είχαν ηρεμήσει, οι ιδέες είχαν καταλαγιάσει, ενώ η θολούρα, που προκαλούσε το άγχος στην ατμόσφαιρα, είχε αντικατασταθεί από την καθαρότητα του έρωτα και της σαγήνης.

Οι λέξεις που χρησιμοποιούμε δημιουργούν τους κόσμους που ζούμε… Οι λέξεις που κυκλοφορούν στο μυαλό μας γίνονται οι προτάσεις που εκφράζονται από το στόμα μας και δημιουργούν την ατμόσφαιρα γύρω μας.

Ας τις επιλέξουμε με σοφία…WEEKLY PLANNER
Κατέβασε το δωρεάν & ξεκίνησε
την προετοιμασία σου σήμερα
Τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε ενημερωτικά μας e-mails.
Self Love
Κατέβασε τον δωρεάν οδηγό που θα σου δείξει βήμα βήμα
πως να εκτοξεύσεις την αυτοπεποίθησή σου
και να αισθανθείς καλύτερα σε όλα τα επίπεδα.
Τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε ενημερωτικά μας e-mails.