Πως να διαχειρίζεστε τα δυσάρεστα συναισθήματα.

χαλαρός, γυναίκα, υπνοδωμάτιο, ξεκούραση, χαλαρωτικό

Πως να διαχειρίζεστε τα δυσάρεστα συναισθήματα.

Τα δυσάρεστα συναισθήματα είναι μέρος της ζωής. Όλοι τα βιώνουμε κάποια στιγμή και μπορεί να είναι δύσκολο να τα διαχειριστούμε. Αλλά με τα σωστά εργαλεία και στρατηγικές, μπορείτε να μάθετε πώς να χειρίζεστε τα δυσάρεστα συναισθήματα με υγιή τρόπο.

Αναγνώριση συναισθημάτων

Το πρώτο βήμα για τη διαχείριση των δυσάρεστων συναισθημάτων είναι να τα αναγνωρίσετε και να τα αποδεχτείτε. Το να προσπαθείτε να αρνηθείτε ή να καταπιέσετε τα συναισθήματά σας θα τα επιδεινώσει μακροπρόθεσμα. Αντίθετα, αφιερώστε λίγο χρόνο για να καθίσετε με τα συναισθήματά σας και να εξερευνήσετε γιατί νιώθετε έτσι. Αυτό μπορεί να είναι άβολο στην αρχή αλλά είναι ένα σημαντικό μέρος της διαδικασίας. Μόλις εντοπίσετε την πηγή των συναισθημάτων σας μπορείτε να αρχίσετε να λαμβάνετε μέτρα για να τα διαχειρίζεστε.

Ενσυνειδητότητα – Μindfulness 

Ένας άλλος αποτελεσματικός τρόπος διαχείρισης των δυσάρεστων συναισθημάτων είναι η εξάσκηση της ενσυνειδητότητας (mindfulness). Το Mindfulness είναι μια μορφή βαθιάς ηρεμίας κι αυτοσυγκέντρωσης που περιλαμβάνει την εστίαση στην παρούσα στιγμή και την αποδοχή της χωρίς να την κρίνεις. Μπορεί να σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε καλύτερα τα συναισθήματά σας και να τα διαχειριστείτε καλύτερα. Έρευνες έχουν δείξει ότι η ενσυνειδητότητα μπορεί να μειώσει το στρες και το άγχος, να βελτιώσει τη συναισθηματική ρύθμιση και να αυξήσει την αυτοσυμπόνια.

Αυτοφροντίδα

Μια άλλη χρήσιμη στρατηγική είναι η πρακτική της αυτοφροντίδας ( 7 μορφές πραγματικής αυτοφροντίδας). Όταν νιώθετε ότι κατακλύζεστε από αρνητικά συναισθήματα μπορεί να είναι δύσκολο να φροντίσετε τον εαυτό σας. Ωστόσο, η φροντίδα της σωματικής και ψυχικής σας υγείας είναι απαραίτητη για τη διαχείριση των δυσάρεστων συναισθημάτων. Φροντίστε να κάνετε διαλείμματα όταν τα χρειάζεστε και αφιερώστε χρόνο για δραστηριότητες που σας φέρνουν χαρά. Κατέβασε Δωρεάν τον Νο1 οδηγό αυτοφροντίδας.

Μιλήστε σε κάποιον 

Μπορεί επίσης να είναι ωφέλιμο να μιλήσετε σε κάποιον για το πώς αισθάνεστε. Η συζήτηση με έναν έμπιστο φίλο ή μέλος της οικογένειας μπορεί να σας βοηθήσει να επεξεργαστείτε τα συναισθήματά σας σε ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον. Εάν δεν αισθάνεστε άνετα να μιλήσετε με κάποιον που γνωρίζετε, σκεφτείτε να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας που σας εμπνέει εμπιστοσύνη κι ασφάλεια. 

 

Tώρα μπορείς κι εσύ με το #CoachYourselfKit να ενδυναμώνεις μαζί μου καθημερινά απ’ όπου κι αν βρίσκεσαι. Σε περιμένω στη παρέα μας.

Αν θέλεις να συνδεθούμε και να μαθαίνεις περισσότερα από μένα ακολούθησε με στο  Facebook  Instagram, Tik Tok

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

5 απλοί τρόποι για να μειώσετε το άγχος και να βρείτε μόνιμη ανακούφισηWEEKLY PLANNER
Κατέβασε το δωρεάν & ξεκίνησε
την προετοιμασία σου σήμερα
Τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε ενημερωτικά μας e-mails.
Self Love
Κατέβασε τον δωρεάν οδηγό που θα σου δείξει βήμα βήμα πως να εκτοξεύσεις την αυτοπεποίθησή σου και να αισθανθείς καλύτερα σε όλα τα επίπεδα.
Τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε ενημερωτικά μας e-mails.