Πως να βρίσκεις την ηρεμία μέσα στη καθημερινότητα σου

Πως να βρίσκεις την ηρεμία μέσα στη καθημερινότητα σου

Το να καταφέρεις να βρίσκεις την ηρεμία μέσα στη καθημερινότητα μοιάζει με όνειρο θερινής νυχτός. H κάθε μέρα που ξεκινά αποτελεί για τον καθένα μια ευκαιρία για δημιουργία, χαρά, επιτυχία. Όλοι μας ξεκινάμε την κάθε μέρα με τις καλύτερες προθέσεις όμως συχνά τα προβλήματα έρχονται και μας αποσυντονίζουν με αποτέλεσμα το άγχος και το στρες να κυριεύει τη ζωή μας.

Ηρεμία ΔΕΝ σημαίνει απραξία. Ηρεμία ΔΕΝ σημαίνει απάθεια. ΔΕΝ σημαίνει αδιαφορία.Ένας άνθρωπος που επιλέγει να κινείται σε ήρεμους ρυθμούς δεν είναι λιγότερο παραγωγικός κι αποτελεσματικός.Ίσα ίσα το αντίθετο. Η ηρεμία φέρνει ισορροπία, φέρνει διαύγεια σκέψης.Όταν είσαι ήρεμος έχεις καλύτερο αυτοέλεγχο, μεγαλύτερη αυτοκυριαρχία και περισσότερη συγκέντρωση άρα καλύτερα αποτελέσματα. Οι νευρωτικές και οι σπασμωδικές κινήσεις φέρνουν χάος κι ανισορροπία στη καθημερινότητα σου και σε εξαντλούν.

Η ηρεμία είναι μια δεξιότητα που καλλιεργείται.

Δυστυχώς, ζούμε σε μια εποχή που είναι μόδα να είσαι πολυάσχολος και να τρέχεις διαρκώς με αποτέλεσμα να φαίνεται εξωπραγματικό το να καταφέρει κάποιος να παραμένει ήρεμος.

Ωστόσο, η νέα τάση είναι να είσαι παραγωγικός κι αποτελεσματικός σε κατάσταση ηρεμίας.

Εμένα αυτός είναι ο στόχος μου. Είσαι μαζί μου;

Keep in mind: Δε μπορείς να προβλέψεις την ζωή όμως υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις για να βρίσκεις τις ισορροπίες σου.

 

Πως μπορείς να φέρεις περισσότερη ηρεμία στη καθημερινότητα σου:

 

ηρεμία

Αποδοχή

Το πρώτο βήμα είναι να αποδεχθείς ότι κάποια πράγματα δεν είναι στο χέρι σου και δεν μπορείς να τα αλλάξεις. Αυτό δεν σημαίνει να παραιτηθείς από τα όνειρα σου. Εστίασε σε όσα είναι στο δικό σου χέρι και κάνε το καλύτερο που μπορείς. Ένα απλό παράδειγμα: Δεν μπορείς να αλλάξεις τον καιρό, μπορείς όμως να προσαρμοστείς ανάλογα.

Βάλε σε τάξη τη ζωή σου

Διατήρησε καθαρό και τακτοποιημένο το χώρο που περνάς τις περισσότερες ώρες σου. Βάλε σε σειρά τις δραστηριότητες της ημέρας, για να έχεις μια ξεκάθαρη εικόνα για τα πράγματα που έχεις να κάνεις σήμερα. Αυτό θα σου φέρει ηρεμία και μια αίσθηση ελέγχου.

Κάνε τη χαρά προτεραιότητα

Βρες 5 πράγματα που σου φέρνουν χαρά και προγραμμάτισε τα μέσα στην εβδομάδα σου. Όταν είμαστε χαρούμενοι και γεμάτοι αισθανόμαστε καλύτερα και γινόμαστε πιο παραγωγικοί κι αποτελεσματικοί στα project που αναλαμβάνουμε. Όλα πάνε καλύτερα γιατί αισθανόμαστε καλύτερα.

Διάβασε επίσης: 5 απλές φράσεις που θα σου φτιάξουν τη μέρα

Ευγνωμοσύνη

Κάθε πρωί που ξυπνάς να απαριθμείς 3 πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων που υπάρχουν στη ζωή σου.

 

ηρεμία

Μίλα με κάποιον που κάνετε ωραίες και ποιοτικές συζητήσεις

Κάποιον που σε εμπνέει η ζωή του και σου δίνει κουράγιο να συνεχίσεις, κάποιον που περνάς καλά και το απολαμβάνεις.

 

Μπες στη βιβλιοθήκη του Coach Yourself και απόκτησε σήμερα με 10% έκπτωση το βιβλίο  “Πως να είσαι ήρεμος” της Άννα Μπαρνς από τις εκδόσεις Ψυχογιός. 

 

Η ΗΡΕΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ!

Με λίγη βοήθεια, μπορείς να μάθεις, να εξασκήσεις και να υλοποιήσεις μεθόδους πραγματικής χαλάρωσης του πνεύματος και του σώματός σου και να απομακρύνεις το άγχος.Γεμάτο συμβουλές, ρήσεις γνωστών προσωπικοτήτων και δραστηριότητες που γαληνεύουν τον νου, το ΠΩΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΗΡΕΜΟΣ θα σε βοηθήσει να νιώσεις πιο άνετα και θα σου προσφέρει εφόδια, ώστε να αντιμετωπίζεις τα πράγματα που έχουν στ’ αλήθεια σημασία.

 

Κλείσε μια 30′ Δωρεάν Online συνεδρία κι έλα να μάθεις πως μπορείς να φέρεις την ηρεμία και πάλι στη ζωή σου – Δωρεάν συνεδρία

Βρες μας στα social Instagram & Facebook WEEKLY PLANNER
Κατέβασε το δωρεάν & ξεκίνησε
την προετοιμασία σου σήμερα
Τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε ενημερωτικά μας e-mails.