Νιώθεις πως θες να τα παρατήσεις; Μάθε πώς μπορείς να επανέλθεις άμεσα!

Νιώθεις πως θες να τα παρατήσεις; Μάθε πώς μπορείς να επανέλθεις άμεσα!

Ναι! Είναι γεγονός! Το πρώτο τεύχος της σειράς εποχιακών περιοδικών «Τhe Path To Greatness»,  με τίτλο «Summer Breeze Magazine», μόλις έχει κυκλοφορήσει και είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη γιατί άλλο ένα όνειρο μου γίνεται πραγματικότητα!

Είμαι βαθιά συγκινημένη, καθώς ο σχεδιασμός αυτού του περιοδικού έγινε σχολαστικά, τόσο από εμένα, όσο και από τους αγαπημένους μου συνεργάτες (Φαίδρα Χάρδα, Εύη Νικολοβγένη, Βιργινία Βλάχου), όπου η καθεμία, με την επαγγελματική της ιδιότητα, έδωσε πνοή σε ένα νέο δημιούργημα.  Είναι ένα έργο που το επεξεργαζόμαστε αρκετούς μήνες με πολλή αγάπη και μεράκι, για αυτό είμαστε πολλοί υπερήφανοι που φτάσαμε σε αυτό το δημιουργικό αποτέλεσμα.

Η συγγραφή αυτού του βιβλίου ήταν μια ευχάριστη και διασκεδαστική διαδικασία, ωστόσο όταν έφτασε η στιγμή της έκδοσης του, δεν ήταν για μένα μια εύκολη υπόθεση…

Είναι βολικό να έχεις όνειρα και στόχους που παραμένουν ανεκπλήρωτα,  όμως τη στιγμή που αποφασίζεις να τα κάνεις πραγματικότητα, ενεργοποιούνται νέες σκέψεις και αναδύονται νέα συναισθήματα.  Απ’ τη μια πλημμυρίζεις από συναισθήματα χαράς, πληρότητας, ικανοποίησης, ενθουσιασμού κ.λπ.  Απ΄την άλλη, οι ευθύνες μεγαλώνουν και οι προκλήσεις που καλείσαι να διαχειριστείς, προϋποθέτουν να έχεις κάνει μια καλή προετοιμασία, να έχεις προπονηθεί ψυχικά, να έχεις αυξήσει τα επίπεδα της αντοχής και της ανθεκτικότητας σου, ώστε να μην βγεις νοκ άουτ από το πρώτο κιόλας “χτύπημα”, που μπορεί να δεχτείς κατά τη διαδρομή.  Εάν έχεις κάνει μια σωστή προετοιμασία,  θα καταφέρεις να διατηρήσεις την ακεραιότητα και την πίστη σου, ανεξαρτήτως συνθηκών.

Έτσι έγινε και στη δική μου περίπτωση.  Προκειμένου να είμαι σε θέση να μπορώ να υπερασπιστώ με θάρρος το στόχο μου και να υποστηρίξω με γενναιότητα το όραμα μου, χρειάστηκε εξ αρχής να κινητοποιηθώ και να χρησιμοποιήσω άμεσα τα εργαλεία της ενδυνάμωσης μου, ώστε να επανέλθει η συναισθηματική ισορροπία στη ζωή μου, μιας και λίγο πριν την έκδοση του βιβλίου, είχε αρχίσει να διαταράσσεται.

Να θυμάσαι πως, τα “αρνητικά” συναισθήματα θα βρίσκουν διαρκώς τρόπο να επανέρχονται στη ζωή σου διότι έχουν μηνύματα να σου προσφέρουν, τα οποία θα σε βοηθήσουν να θεραπεύσεις παλιότερα μπλοκαρίσματα, να εξελιχθείς και να προοδεύσεις.

Το ζητούμενο είναι πώς θα τα διαχειριστείς! Θα τα αφήσεις να σε καταβάλουν ή θα συνεργαστείς μαζί τους, όταν αυτά εμφανιστούν στη ζωή σου; 

Κάθε στόχος, κάθε όραμα, κάθε επιθυμία αποτελεί μια πρόκληση, ένα κάλεσμα για να αξιολογήσεις την ποιότητα των σκέψεων και των συναισθημάτων σου. Μια πρόκληση, για το εάν είσαι πραγματικά αφοσιωμένος και αποφασισμένος να πετύχεις το στόχο σου, ή εάν θα υποχωρήσεις στη πρώτη “αναποδιά”.

Στην αρχή αξιοποίησα  τα 3 βήματα επαναφοράς  για να επανασυνδεθώ με τα θετικά μου συναισθήματα Διάβασε αναλυτικότερα (https://marialenanikolovgeni.gr/o-no-1-kanonas-gia-tin-ylopoiisi-ton-epithymion-soy/

Στα αναφέρω εν συντομία:

1ο ΒΗΜΑ

Ξεκινά με την αυτοπαρατήρηση. Παρατήρησε και αξιολόγησε τα συναισθήματα σου,

2ο ΒΗΜΑ

Κάνε τις απαραίτητες αλλαγές που χρειάζεται προκαλώντας νέα θετικά συναισθήματα είτε μέσα από δραστηριότητες που απολαμβάνεις (π.χ. διάβασμα, χόμπι, φίλοι κ.λπ.) είτε μέσα από την αλλαγή της εστίασης σου (π.χ. αντί να εστιάζεις στο πόσα σου λείπουν, εστίασε στο πόσα έχεις, αντί να εστιάζεις στα προβλήματα, εστίασε στις λύσεις)

Η αλλαγή της εστίασης και η βαθιά ευγνωμοσύνη σου για όσα ήδη έχεις θα ανοίξουν τον δρόμο της υλοποίησης

3ο ΒΗΜΑ  Δώσε στον εαυτό σου την άδεια να νιώσει χαρούμενος και ευλογημένος αυτή τη στιγμή!

Αφού τα ολοκλήρωσα ένιωθα πως χρειαζόμουν επιπλέον ενίσχυση, ώστε να διασφαλίσω τα θετικά αποτελέσματα της προσωπικής μου προπόνησης κι ενδυνάμωσης.

Για αυτό προχώρησα στις ασκήσεις του οδηγού «THE ART OF MANIFESTING YOUR DESIRES».

Σε αυτόν τον οδηγό θα βρεις:

  • 22 ειδικές ασκήσεις που σε καθοδηγούν βήμα-βήμα ώστε να υλοποιήσεις τον εκάστοτε στόχο σου,
  • 4 βασικούς κανόνες που θα επιταχύνουν την διαδικασία της υλοποίησης σου,
  • 6 έξτρα tips για να ενισχύσεις την αποτελεσματικότητα σου.

Να θυμάσαι πως η υλοποίηση γίνεται ευκολότερη και γρηγορότερη όταν είσαι μέσα στην ενέργεια της αγάπης, της χαράς και της πίστης. Αυτά τα βασικά θετικά συναισθήματα πολλές φορές χάνονται μέσα στις προκλήσεις της καθημερινότητας και για αυτό χρειάζεται άμεση κι ολική επαναφορά!

*Εάν δεν έχεις αποκτήσει ακόμη τον πρακτικό οδηγό που θα σε υποστηρίξει στην υλοποίηση των στόχων σου απέκτησε τον σήμερα στην ειδική τιμή (12 € –> 8 € ) στέλνοντας μήνυμα στο info@marialenanikolovgeni.gr, ώστε να σου δοθούν οι οδηγίες για την απόκτηση του.

 

Μαριαλένα Νικολοβγένη

Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης & Ενδυνάμωσης  http://www.marialenanikolovgeni.gr

Μέλος του Συλλόγου Συμβουλευτικής, Coaching & Mentoring Ελλάδος (HCCMA) 

 WEEKLY PLANNER
Κατέβασε το δωρεάν & ξεκίνησε
την προετοιμασία σου σήμερα
Τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε ενημερωτικά μας e-mails.
Self Love
Κατέβασε τον δωρεάν οδηγό που θα σου δείξει βήμα βήμα
πως να εκτοξεύσεις την αυτοπεποίθησή σου
και να αισθανθείς καλύτερα σε όλα τα επίπεδα.
Τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε ενημερωτικά μας e-mails.