Σχέσεις: 7 σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση σου θα αντέξει στο χρόνο

ζευγάρι κρατιούνται από το χέρι

Σχέσεις: 7 σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση σου θα αντέξει στο χρόνο

Κάθε σχέση ξεκινά με τις καλύτερες προθέσεις. Όλοι μας ενθουσιαζόμαστε και ερωτευόμαστε και θέλουμε να διατηρήσουμε μια μακροχρόνια κι ευτυχισμένη σχέση. Όμως πως θα καταλάβουμε ότι έχουμε κάνει την κατάλληλη επιλογή;

 

Συγκεντρώσαμε 7 βασικά χαρακτηριστικά που θα βοηθήσουν τη σχέση σου να αντέξει στο χρόνο:

γυναίκα κρατάει χέρι ανδρα

Συναισθηματική σύνδεση κι επικοινωνία

Η σχέση δεν είναι μόνο επιφανειακή και σεξουαλική αλλά έχει βάθος και σύνδεση. Υπάρχει από κοινού ενδιαφέρον να γνωρίσει ο ένας σε βάθος τον άλλον. Έτσι, καλλιεργείται σταδιακά η οικειότητα κι ο κάθε σύντροφος νιώθει ελεύθερος κι άνετος να είναι ο εαυτός του.

 

Διαθεσιμότητα

Και οι δυο είναι διατεθειμένοι να φροντίσουν από κοινού τη σχέση τους.  Μια υγιής σχέση χρειάζεται χρόνο επικοινωνίας και διασκέδασης. Είναι σημαντικό να δημιουργηθεί ένα ισχυρός δεσμός που θα μπορεί να είναι ανθεκτικός στον χρόνο και στις κρίσεις.

 

Ίδια κατεύθυνση

Έχουν τις ίδιες αξίες και στόχους ζωής. Αυτό βοηθάει να είναι λειτουργική η σχέση και να αποτελεί πηγή δύναμης κι έμπνευσης και για τους δυο.

 

Προσωπική εξέλιξη

Ο καθένας νιώθει ελεύθερος να εξελίσσεται μέσα στη σχέση χωρίς να νιώθει ότι ο άλλος μπαίνει εμπόδιο στην πρόοδο του.  Υπάρχει κλίμα ομαδικότητας και συνεργασίας. Ο ένας υποστηρίζει κι ενθαρρύνει τον άλλον να διεκδικεί τους στόχους του κι όσα τον κάνουν ευτυχισμένο.

 

Ατμόσφαιρα ασφάλειας κι εμπιστοσύνης

Ο κάθε σύντροφος νιώθει ασφαλής, άνετος, χαλαρός, ήρεμος μέσα στη σχέση του. Γίνεται το μέρος που τον ξεκουράζει, που βρίσκει παρηγοριά κι ανακούφιση από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Γίνετε το μέρος που τον αποσυμπιέζει και τον εμπνέει να συνεχίζει με θάρρος στη ζωή.

 

Υγιής διαφωνία και τσακωμός

Οι σύντροφοι κατανοούν ότι  θα υπάρχουν κι αυτές οι δύσκολες μέρες που μπορεί να έρθουν σε σύγκρουση και τσακωμό όμως έχουν ως προτεραιότητα να τις ξεπεραστούν κι όχι να τις αφήνουν να διαβρώνουν τη σχέση. Μέλημα τους είναι με ποιον τρόπο θα συμφιλιωθούν κι όχι το ποιος φταίει περισσότερο. Λειτουργούν ομαδικά απέναντι στο πρόβλημα κι όχι ο ένας απέναντι στον άλλο.

 

Απουσία εγωισμού

Δεν κρατούν μούτρα, δεν παριστάνουν τον δύσκολο ή τον θιγμένο, δεν γίνονται χειριστικοί επειδή κάποιος από τους δυο έκανε ένα λάθος.  Γι΄αυτούς η σχέση είναι ανώτερη από τα λάθη. Τα προσπερνούν και πάνε παρακάτω. Υπάρχει αμοιβαία ανάγκη και επιθυμία για υποχώρηση και συμφιλίωση. Ο κάθε σύντροφος αναλαμβάνει πρόθυμα την ευθύνη για το λάθος του και φροντίζει να το διορθώσει και να μην το επαναλάβει. Ζητά πρόθυμα συγνώμη και ενδιαφέρεται να επανορθώσει. Η συγχώρεση, η κατανόηση και η παραδοχή είναι βασικά συστατικά μιας υγιούς σχέσης με προοπτική.

 

Ακολούθησε μας στα social Instagram & Facebook 

 

Εάν θες ζήσεις κι εσύ μια υπέροχη ρομαντική σχέση αλλά μέχρι τώρα ο τομέας των σχέσεων αποτελεί για σένα μια πονεμένη ιστορία, τότε σήμερα είναι η καλύτερη στιγμή για να γίνεις ο coach του εαυτού σου! Θα αναγνωρίσεις ποιες είναι οι πραγματικές σου ανάγκες,θα ξεκαθαρίσεις τα θέλω σου, θα σπάσεις τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα που μπλοκάρουν την χαρά και την ευτυχία σου και θα μάθεις πως να κάνεις επιλογές που θα φέρουν περισσότερο ενθουσιασμό και ηρεμία στη ζωή σου.

Κλείσε 1:1 coaching μαζί μου κι έλα να τα φτιάξουμε όλα.

 

Διάβασε ακόμη:

Σχέσεις: 3 βασικά συστατικά για μια ευτυχισμένη σχέση

Διαχείριση άγχους: 9 τρόποι για να το αντιμετωπίσειςWEEKLY PLANNER
Κατέβασε το δωρεάν & ξεκίνησε
την προετοιμασία σου σήμερα
Τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε ενημερωτικά μας e-mails.