Σεπτέμβριος: 7 συμβουλές για τον μήνα της αλλαγής

fall aesthetic, september background, autumn, autumn aesthetic

Σεπτέμβριος: 7 συμβουλές για τον μήνα της αλλαγής

Η αλλαγή των εποχών είναι ένα αναπόφευκτο μέρος της ζωής και η άφιξη του Σεπτεμβρίου σηματοδοτεί την ιδανική στιγμή για ανανέωση κι αλλαγή. Για κάποιους είναι ένας μελαγχολικός μήνας για άλλους ένας μήνας γεμάτος έμπνευση και δράση. Όποια κι αν είναι η κατάσταση σου αυτές οι 7 συμβουλές θα σε βοηθήσουν να αξιοποιήσεις ουσιαστικά αυτό τον μήνα.

1.Ξεκίνα επανεξετάζοντας τους στόχους σου.

Ποιοι ήταν οι στόχοι που είχες για την νέα χρονιά; Ποια από αυτά έχεις επιτύχει έως τώρα και ποια είναι ακόμα σε εξέλιξη; Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να σκεφτείς τα επιτεύγματά σας κι όσα δεν έχουν φέρει ακόμη το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δες τι βελτιώσεις μπορείς να κάνεις. Γιόρτασε τις νίκες σου και μάθε από τις προκλήσεις σου. Αυτός ο προβληματισμός θα αποτελέσει τη βάση για το ταξίδι ανάπτυξης σου τον Σεπτέμβριο.

2. Αγκάλιασε την αλλαγή των εποχών

Ο Σεπτέμβριος σηματοδοτεί την αρχή του φθινοπώρου στο βόρειο ημισφαίριο, μια εποχή που χαρακτηρίζεται από μεταμόρφωση. Τα μεταβαλλόμενα χρώματα των φύλλων μας υπενθυμίζουν ότι η αλλαγή μπορεί να είναι όμορφη. Πάρε έμπνευση από τη φύση και αγκάλιασε την εποχή ως μια εποχή για να αφήσεις ό,τι δεν σε εξυπηρετεί πλέον και να δημιουργήσεις χώρο για τα καινούρια. 

3. Θέσε νέους στόχους

Τι θέλεις να πετύχεις αυτόν τον μήνα; Αυτοί οι στόχοι μπορεί να είναι μικροί και διαχειρίσιμοι ή μπορεί να είναι φιλόδοξοι και προκλητικοί. Μην υπερφορτώσεις όμως τον μήνα σου με στόχους. Ξεκίνα με 2-3. Το κλειδί είναι να επιλέξεις στόχους που ευθυγραμμίζονται με τις αξίες και τις φιλοδοξίες σου. Ο καθορισμός ξεκάθαρων προθέσεων για τον επόμενο μήνα θα σου δώσει μια αίσθηση σκοπού και κατεύθυνσης.

4. Καλλιέργησε νοοτροπία ανάπτυξης

Νοοτροπία ανάπτυξης είναι η βεβαιότητα ότι μπορείς να αναπτύξεις τις ικανότητες και την ευφυΐα σου μέσα από προσπάθεια και επιμονή. Είναι μια νοοτροπία που καλωσορίζει τις προκλήσεις και βλέπει τις αποτυχίες ως ευκαιρίες για μάθηση και ανάπτυξη. Αξιοποίησε την ορμή που φέρνει ο Σεπτέμβριος ως νέα σεζόν και προκάλεσε τον εαυτό σου να δοκιμάσει νέα πράγματα που θα τον βοηθήσουν να επιμηκύνει τις δυνατότητες του και να δοκιμαστεί σε νέα πεδία. Ανάλαβε νέα έργα, μάθε νέες δεξιότητες, δοκίμασε νέα χόμπι. Ο σκοπός είναι να βγεις από τη μιζέρια και τη μετριοπάθεια και να διεκδικήσεις συναρπαστικές εμπειρίες που θα σου δώσουν ενέργεια κι ώθηση. 

5. Αναζήτησε υποστήριξη 

Η προσωπική ανάπτυξη είναι συχνά ένα ταξίδι που γίνεται πιο διασκεδαστικό όταν το μοιράζεσαι με άλλους*. Απευθύνσου σε φίλους, μέλη της οικογένειας ή σε έναν coach που θα σε ενθαρρύνουν στις προσπάθειες σου. Είναι επίσης μια ευκαιρία να εμπνευστείς από άλλους, που έχουν αντιμετωπίσει παρόμοιες προκλήσεις, τι έκαναν και πως κατάφεραν και τις διαχειρίστηκαν.

6. Ασκήσου στην αυτοφροντίδα

Μέσα στη φασαρία της αλλαγής και της ανάπτυξης μην ξεχνάς να φροντίζεις τον εαυτό σου. Η αυτοφροντίδα είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ισορροπίας και της ευεξίας. Δώσε προτεραιότητα σε δραστηριότητες που τρέφουν το σώμα, το μυαλό και την ψυχή σου. Είτε πρόκειται για άσκηση,ή για ημερολόγιο – gratitude journal, ή για να περνάς χρόνο στη φύση, κάνε την αυτοφροντίδα αδιαπραγμάτευτο μέρος της καθημερινότητάς σου. Δοκίμασε το παιχνίδι με τις κάρτες έμπνευσης κι ενδυνάμωσης που θα τονώσουν την αυτοπεποίθηση σου. Θα τις βρεις ΕΔΩ.


7. Αγκάλιασε το ρίσκο

Η αλλαγή συχνά φέρνει αβεβαιότητα κι ο Σεπτέμβριος δεν αποτελεί εξαίρεση. Αντί να φοβάσαι το άγνωστο, αγκάλιασε το ως ευκαιρία για ανάπτυξη. Η αγκαλιά της αβεβαιότητας σού επιτρέπει να αναπτύξεις ανθεκτικότητα και προσαρμοστικότητα. Να θυμάσαι ότι μερικές από τις πιο ωφέλιμες εμπειρίες της ζωής προέρχονται από την ανάληψη ρίσκου*  που ξεκινά με ένα μικρό βήμα προς το άγνωστο.

*Προσοχή: Μιλάμε για ρίσκο που δεν απειλεί την ψυχική και σωματική υγεία. Άλλο είναι το “πειραματίζομαι”, “ρισκάρω”, “δοκιμάζω” να βγω από τη μετριότητα και να εξετάσω τις δυνατότητες μου κι άλλο είναι το “ριψοκινδυνεύω” που το ρίσκο εμπεριέχει κίνδυνο και μπορεί να απειλήσει την σωματική ή ψυχική μου υγεία. 


Συμπερασματικά, ο Σεπτέμβριος είναι ένας μήνας μετάβασης και μεταμόρφωσης, καθιστώντας ως την ιδανική στιγμή για να εστιάσεις στην προσωπική ανάπτυξη. Αγκάλιασε την αλλαγή ως φυσικό μέρος της ζωής και χρησιμοποιήσε την ως καταλύτη για θετική αλλαγή στο δικό σου ταξίδι. Θέτοντας ουσιαστικούς στόχους, καλλιεργώντας νοοτροπία ανάπτυξης, αναζητώντας υποστήριξη και εξασκώντας την αυτοφροντίδα, μπορείς να κάνεις τον Σεπτέμβριο μήνα βαθιάς προσωπικής ανάπτυξης και αυτοανακάλυψης. Αγκάλιασε την ομορφιά της αλλαγής και παρακολουθήστε τον εαυτό σου να ανθίζει.

Διάβασε ακόμη

7 τρόποι για να ενισχύσεις την ευτυχία σου

5 απλοί τρόποι για να μειώσετε το άγχος και να βρείτε μόνιμη ανακούφιση

Πως η τελειομανία σαμποτάρει τη ζωή των ονείρων σου

Αν θέλεις να συνδεθούμε και να μαθαίνεις περισσότερα από μένα ακολούθησε με στοFacebook  Instagram, Tik TokWEEKLY PLANNER
Κατέβασε το δωρεάν & ξεκίνησε
την προετοιμασία σου σήμερα
Τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε ενημερωτικά μας e-mails.