Στο Μίξερ #3

Στο Μίξερ #3

Πρωινό Δευτέρας. Ξυπνάς, κοιτάς τριγύρω κι αναρωτιέσαι αν πρέπει, να γυρίσεις πλευρό και να συνεχίσεις να ζεις στο όνειρο ή να σηκωθείς και να κάνεις την πραγματικότητα σου τόσο συναρπαστική ώστε ακόμη και τα όνειρα σου να ζηλέψουν. Παίρνεις την απόφαση να σηκωθείς,(γενναία πράξη και μπράβο σου που το καταφέρνεις κάθε μέρα), με την ελπίδα ότι ανοίγοντας τα παραθυρόφυλλα θα αντικρίσεις το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας, όντας ήδη σε κάποιο νησί για τις καλοκαιρινές σου διακοπές, όπως ακριβώς το είχες ονειρευτεί . Αντ’ αυτού έρχεσαι αντιμέτωπη με την μπουγάδα της γειτόνισσας που έχει ξυπνήσει από νωρίς προκειμένου να τα προλάβει όλα. Για άλλη μια φορά σκέφτεσαι πόσο αστεία και μάταια μπορούν να ακούγονται όσα έχεις διαβάσει για το «αλλάζοντας τον τρόπο που σκέφτεσαι, αλλάζει και η πραγματικότητα σου», « η δύναμη της σκέψης κάνει θαύματα» κι άλλα τέτοια σχετικά που λειτουργούν ως σανίδα σωτηρίας για την εποχή που ζούμε. Έχεις προσπαθήσει κι εσύ να ακολουθήσεις αυτό το ρεύμα, να πιστέψεις πως μπορείς κι εσύ να μεταμορφώσεις τη ζωή σου. Όμως, ανοίγοντας τα παράθυρα σου, απογοητεύεσαι από το θέαμα, και επιστρέφεις στη ρουτίνα της καθημερινότητας σου, με σκυμμένο το κεφάλι, αφήνοντας τα όνειρα και τις θετικές σκέψεις για τους άλλους.

Καθώς ετοιμάζεις τον καφέ σου- βάζοντας την ανάλογη δόση ζάχαρης μπας και γλυκάνει η ζωή σου- αρχίζεις το ανακάτεμα κοιτάζοντας το υπερπέραν με την απορία τι κάνεις λάθος και δεν σου βγαίνει το όνειρο. Τότε έρχεται μια πληροφορία σαν κομήτης στο μυαλό σου. Ανακατεύοντας, συνειδητοποιείς πως στο χέρι σου είναι πόση γλύκα θα βάλεις μέσα στην μέρα σου. Πως μόνο εσύ έχεις τον έλεγχο της δόσης, πως ο καφές σου δεν θα γίνει γλυκός με τη δύναμη της σκέψης αλλά με το πόση ζάχαρη θα αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις.

Με αυτή και μόνο την συνειδητοποίηση οι μέρες σου πλέον δεν θα είναι ίδιες. Από εδώ και πέρα θα είσαι παρών με όλες σου τις αισθήσεις. Στο εδώ και τώρα σου θα απολαμβάνεις ο,τι κι αν επιλέγεις να κάνεις. Θα ξεζουμίζεις τις στιγμές γιατί πλέον ξέρεις. Θα χορταίνεις τη μέρα. Γνωρίζοντας ότι κρατάς το κουταλάκι θα αποφασίζεις πόσο γλυκιά ή πικρή θες να κάνεις την κάθε μέρα σου. Τα όνειρα πυροδοτούνται από τις μέρες που κάνεις συναρπαστικές. Μην αγνοείς εκείνα που ποθείς. Μην αναβάλλεις όσα θες να απολαύσεις. Το «τώρα» σου γίνεται η αφετηρία για εκείνα που λαχταρά η καρδιά σου. Το μέλλον σου γράφεται από το τώρα σου. Όσο πιο όμορφο το κάνεις τόσο πιο όμορφο θα εξελίσσεται.

Γιατί ακόμη και τα αστικά καλοκαίρια σου μπορούν να γίνουν απολαυστικά σε ανθισμένες βεράντες.WEEKLY PLANNER
Κατέβασε το δωρεάν & ξεκίνησε
την προετοιμασία σου σήμερα
Τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε ενημερωτικά μας e-mails.