Στον καθρέφτη μου σε βρίσκω

Στον καθρέφτη μου σε βρίσκω

«…Εκείνος είναι ο καθρέφτης που αντικατοπτρίζει όλα τα ελαττώματά μου- αλλά και την ομορφιά που αδυνατούσα να δω…»

Από εκείνες τις μέρες που έχεις ανάγκη να ξεφύγεις από την καθημερινότητα σου, γνωρίζοντας νέους τόπους, νέους πολιτισμούς που θα γεμίσουν το μυαλό και την καρδιά σου με εικόνες και συναισθήματα, άλλοτε πρωτόγνωρα άλλοτε οικεία. Είναι εκείνες οι στιγμές που επιλέγω να επισκέπτομαι το αγαπημένο μου βιβλιοπωλείο που με τους μεγάλους διαδρόμους του, σε κάνουν να αισθάνεσαι πως χάνεσαι μέσα στις αμέτρητες ιστορίες που κυκλοφορούν στα ράφια του. Η βόλτα μου εκεί, γίνεται ψυχοθεραπεία μου. Ένας χώρος γεμάτος ενέργεια σαν όλα τα βιβλία να σε φλερτάρουν ώστε κερδίσουν την ανάγνωσή σου.

Οι διαθέσεις σου γίνονται ο χάρτης που θα σε κατευθύνουν στο κατάλληλο διάδρομο, στην κατάλληλη κατηγορία, στο κατάλληλο βιβλίο, στον κατάλληλο προορισμό, όπου έχει ανάγκη να ξεκουραστεί η ψυχή σου. Είναι αυτή η έλξη που νιώθεις να συμβαίνει ανάμεσα σε σένα και σε εκείνο, που χωρίς να ξέρεις το πώς και το γιατί γίνεται αυτό ακριβώς που ψάχνεις.

Κάπως έτσι συνέβη και σε μένα όταν συνάντησα εκείνο. Διαβάζοντας το οπισθόφυλλο, μια φράση στάθηκε ικανή να κολλήσει στο μυαλό μου και να με κάνει να αναρωτηθώ και ταυτόχρονα να συμφωνήσω στο πόσο δίκιο είχε. Είναι εκείνη η μαγική στιγμή που μπορεί να γίνει η απάντηση στη δική σου απορία για πρόσωπα και καταστάσεις της ζωής σου. Σαν κάποιος να γίνεται ο συγγραφέας και να αποκαλύπτει την εξέλιξη της ιστορίας όπου είσαι πρωταγωνιστής.

«…Εκείνος είναι ο καθρέφτης που αντικατοπτρίζει όλα τα ελαττώματά μου- αλλά και την ομορφιά που αδυνατούσα να δω…»

Από εκείνες τις ερωτικές ιστορίες που θαρρείς να έχουν αντιληφθεί οι συγγραφείς την κρίση που βιώνουν οι σχέσεις και τα άτομα που τις απαρτίζουν, ώστε με την ερωτική κι ενίοτε αισθησιακή γραφή τους, να θέλουν να ξυπνήσουν τους εραστές και τις ερωμένες που μπορεί να κοιμούνται μέσα μας.

Αυτή η φράση ήρθε για να μου υπενθυμίσει γιατί σε επέλεξα, γιατί σε αγάπησα ολοκληρωτικά. Μέσα από τη μακροχρόνια σχέση μας με κάποιον, επιλέγουμε, υποσυνείδητα, να αγαπήσουμε σε εκείνον στοιχεία που έχουμε μέσα μας. Είναι σαν με κάθε σχέση να θέλουμε να γνωρίσουμε περισσότερο το εύρος της ύπαρξης μας. Οι εραστές γίνονται καθρέφτης ο ένας του άλλου και η σχέση απογειώνεται μέσα από την ολοκληρωτική ανακάλυψη κι αγάπη των ψυχών μας.

Κι ο κόσμος έτσι ξεκινά να μοσχοβολάει αγάπη…WEEKLY PLANNER
Κατέβασε το δωρεάν & ξεκίνησε
την προετοιμασία σου σήμερα
Τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε ενημερωτικά μας e-mails.
Self Love
Κατέβασε τον δωρεάν οδηγό που θα σου δείξει βήμα βήμα
πως να εκτοξεύσεις την αυτοπεποίθησή σου
και να αισθανθείς καλύτερα σε όλα τα επίπεδα.
Τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε ενημερωτικά μας e-mails.