Αυτο-σαμποτάζ & 5 τρόποι να το σταματήσεις

woman, office, board, desk, laptop, coffee

Αυτο-σαμποτάζ & 5 τρόποι να το σταματήσεις

Αισθάνεσαι κολλημένη σε έναν ατελείωτο κύκλο αυτο-σαμποτάζ, όπου τα όνειρα και οι φιλοδοξίες σου φαίνονται απρόσιτα; Δεν είσαι μόνη. Το αυτο-σαμποτάζ είναι ένα κοινό εμπόδιο που μπορεί να μπλοκάρει την προσωπική και επαγγελματική σου επιτυχία. Σε αυτό το άρθρο θα διερευνήσουμε πώς μπορείς να απαλλαγείς από το αυτο-σαμποτάζ και να τα καταφέρεις ουσιαστικά τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική σου ζωή.

Κατανοώντας το Αυτο-Σαμποτάζ

Πριν βουτήξουμε στις ενδυναμωτικές στρατηγικές για να ξεπεράσουμε το αυτο-σαμποτάζ, ας προσδιορίσουμε τι είναι. Το αυτο-σαμποτάζ είναι οι πράξεις που κάνουμε ασυνείδητα και υπονομεύουν τους στόχους και τις επιθυμίες μας.

9 συνηθισμένες συμπεριφορές αυτοσαμποτάζ είναι: η αναβλητικότητα, η αρνητική αυτοομιλία, η τελειομανία, η σύγκριση με τους άλλους, η προσπάθεια να ελέγξεις όσα δεν είναι στο χέρι σου, η υπερανάλυση, το να μένεις κολλημένη στο παρελθόν, μη ρεαλιστικές προσδοκίες από τον εαυτό σου, η απομόνωση χωρίς να ζητάς βοήθεια

Αναγνώρισε τα μοτίβα σου

Το πρώτο βήμα για να ξεπεράσεις το αυτο-σαμποτάζ είναι να αναγνωρίσεις τα μοτίβα που σε κρατούν πίσω. Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να αναλογιστείς πως σκέφτεσαι και πως συμπεριφέρεσαι μέσα στη μέρα. Παρατηρείς να δυσκολεύεσαι να αντιμετωπίσεις σημαντικά καθήκοντα; αμφιβάλλεις; για τις ικανότητές σου ή βάζεις απίστευτα υψηλά τις απαιτήσεις που έχεις για τον εαυτό σου; Ο εντοπισμός αυτών των προτύπων είναι ζωτικής σημασίας για να κατανοήσετε τις ρίζες του αυτοσαμποτάζ στη ζωή σου.

Άλλαξε τη νοοτροπία σου

Μόλις εντοπίσεις με ποιον τρόπο σαμποτάρεις καθημερινά τον εαυτό σου, ήρθε η ώρα να αλλάξεις τη νοοτροπία σου. Αγκάλιασε τη δύναμη της αυτογνωσίας και της αυτοσυμπόνιας. Κατάλαβε ότι είναι εντάξει να κάνεις λάθη και να αντιμετωπίζεις προκλήσεις. Δεν είσαι η μόνη που βιώνεις αμφιβολίες για τον εαυτό σου ή στιγμές αδυναμίας. Αντί να είστε ο χειρότερος κριτής του εαυτού σου, γίνε ο πιο θερμός υποστηρικτής σου.

Θέσε ρεαλιστικούς στόχους

Ο καθορισμός ρεαλιστικών στόχων είναι βασικό συστατικό για την απελευθέρωση από το αυτο-σαμποτάζ. Είναι σημαντικό να βρεις μια ισορροπία μεταξύ του να προκαλείς τον εαυτό σου να εξελιχθεί και της διασφάλισης ότι οι στόχοι που του βάζεις είναι ρεαλιστικοί κι επιτεύξιμοι. Δημιουργήστε ένα ξεκάθαρο πλάνο με εφικτούς στόχους που θα σε παρακινούν και θα σου χαρίζουν το αίσθημα της ολοκλήρωσης και της κατάκτησης. Σε αυτό θα σε βοηθήσει και το Daily Planner διότι σε βοηθά να μετράς τη πρόοδο σου με απτά αποτελέσματα. Η καταγραφή κι η κατάκτηση των ημερήσιων στόχων σου χαρίζουν αισθήματα κατάκτησης, ικανοποίησης, ολοκλήρωσης, σκοπού, νίκης κι όλα αυτά θα τονώσουν την ψυχική σου υγεία και την αυτοπεποίθηση σου κι έτσι θα θα έχεις εξαιρετικές αλλαγές κι επιτυχίες καθημερινά. 

Δράση κι υποστήριξη

Η απελευθέρωση από το αυτο-σαμποτάζ δεν είναι μια διαδικασία από τη μια μέρα στην άλλη. Απαιτεί συνεπή δράση και επιμονή. Γι’αυτό είμαι εγώ εδώ! Για να μελετάμε τη πρόοδο σου, να βλέπουμε τι λειτουργεί καλά και τι όχι. Το πιο βασικό είναι ότι η συνεργασία μας σε βοηθά να παραμείνεις πιστή στους στόχους σου και στη πρόοδό σου, σου ενισχύει το αίσθημα της υπευθυνότητας και μαζί μου θα έχεις ξεκάθαρα αποτελέσματα καθώς θα είμαι δίπλα σου σε κάθε βήμα. Θα γιορτάζουμε τις καθημερινές σου κατακτήσεις και μέσω της επιβράβευση θα ενισχύεται η θετική σου συμπεριφορά και θα μειώνεται το αυτο-σαμποτάζ. Θα είναι τιμή μου να είμαι η προπονήτρια σου σε αυτό το ταξίδι. Μάθε πως εδώ. 

Μείνε ανθεκτική

Οι αποτυχίες είναι φυσικό μέρος κάθε ταξιδιού. Όταν συναντάς εμπόδια κι αναποδιές μην τα βλέπεις ως αποτυχίες. Αντίθετα, θεώρησε τα ως ευκαιρίες για μάθηση και ανάπτυξη. Μείνε ανθεκτική και συνέχισε να προχωράς. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τα καταφέρεις απλώς καμιά φορά μπορεί να χρειάζεται να το ψάξεις περισσότερο. 

Εάν θέλεις να μαθαίνεις καθημερινά μυστικά, tips και συμβουλές για καθημερινή επιτυχία έλα να γνωριστούμε και στα social.

Facebook, Instagram,Tik Tok, PinterestWEEKLY PLANNER
Κατέβασε το δωρεάν & ξεκίνησε
την προετοιμασία σου σήμερα
Τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε ενημερωτικά μας e-mails.
Self Love
Κατέβασε τον δωρεάν οδηγό που θα σου δείξει βήμα βήμα
πως να εκτοξεύσεις την αυτοπεποίθησή σου
και να αισθανθείς καλύτερα σε όλα τα επίπεδα.
Τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε ενημερωτικά μας e-mails.