Σχέσεις- 3 βασικά στοιχεία για μια ευτυχισμένη σχέση

ζευγάρι, αγάπη σε εξωτερικό χώρο

Σχέσεις- 3 βασικά στοιχεία για μια ευτυχισμένη σχέση

Οι συντροφικές σχέσεις είναι ένα θέμα που απασχολεί τους περισσότερους. Ποια είναι όμως τα στοιχεία που κάνουν μια σχέση ευτυχισμένη; Σήμερα θα εστιάσουμε σε 3 βασικά στοιχεία για μια ευτυχισμένη σχέση.

Ένα πράγμα που κατάλαβα μέσα από την πολυετή εμπειρία μου σε αυτό το τομέα, είναι πως τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες ξεκινάμε μια σχέση «αδιάβαστοι». Μπαίνουμε μέσα σε μια σχέση σχεδόν στα τυφλά, χωρίς να γνωρίζουμε καλά-καλά ποιοι είμαστε οι ίδιοι, ποιες είναι οι ανάγκες μας, ποιοι είναι οι στόχοι μας, ποιες είναι οι επιθυμίες μας. Το κενό αυτό έχει ως συνέπεια να μένουμε μετεξεταστέοι στο θέμα των σχέσεων.

Ο τομέας των σχέσεων είναι πανεπιστήμιο ζωής! Εάν θέλεις να έχεις μια απολαυστική κι επιτυχημένη φοίτηση μέσα σε αυτό χρειάζεται να ενισχύσεις 3 βασικά χαρακτηριστικά. Οι σχέσεις μας εξελίσσουν, φτάνει να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να γίνει καλύτερος άνθρωπος, διευρύνοντας την προσωπικότητα μας και κάνοντας τις αλλαγές που χρειάζεται προκειμένου να έχει μια επιτυχημένη πορεία ζωής.

Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι:

Αυτοδυναμία/Ανεξαρτησία

Να είσαι σε θέση να στηρίζεσαι στις δικές σου δυνάμεις. Να πατάς γερά στα πόδια σου. Να μπορείς να στηρίξεις τη ζωή σου με θάρρος και τόλμη. Αυτό θα ενισχύσει την αυτοπεποίθηση σου και την γοητεία σου. Ποιος δεν θα ήθελε να έχει δίπλα του έναν άνθρωπο που τιμά τη ζωή του, που έχει τα δικά του ενδιαφέροντα, τα χόμπι του, τη δουλειά του; Αποτελεί μια προσωπικότητα με πολλά ενδιαφέροντα και λόγους για συζητήσεις και εμπειρίες. Ο κάθε σύντροφος θα θέλει να μοιραστεί μαζί του μια ζωή γεμάτη πληρότητα και χαρά.

Οι περισσότεροι όμως, κάνουμε το λάθος και περιμένουμε να έρθει κάποιος σύντροφος να μας δυναμώσει και να μας γεμίσει τα κενά. Περιμένουμε κάποιον σωτήρα που θα μεταμορφώσει τη ζωή μας και θα μας απελευθερώσει από την αρνητικότητα και το δράμα. Ποιος θέλει να γίνει ο σωτήρας ενός άλλου; Ποιος θέλει να αναλάβει αυτό το βάρος; Κανείς! Για αυτό και οι περισσότεροι είναι μόνοι.  Η λύση λοιπόν είναι, αντί να περιμένεις τον πρίγκιπα να σε σώσει, ξεκίνα να στηρίζεις πρώτα εσύ τον εαυτό σου, να θεραπεύσεις τις πληγές σου, να ικανοποιήσεις τις ανάγκες σου, να φροντίσεις τη χαρά σου.

Ευγνωμοσύνη

Ο αχάριστος άνθρωπος δεν ευχαριστιέται με τίποτα. Όλα του φταίνε, όλα τον χαλάνε. Δεν μπορεί να χαρεί με τη χαρά τη ζωής. Εστιάζει διαρκώς στα ελαττώματα των άλλων, γκρινιάζει για τα πάντα κι όλα του πάνε στραβά. Βάλε την ευγνωμοσύνη στη ζωή σου και δες την να μεταμορφώνεται.  Ένας άνθρωπος που εκτιμά τα δώρα της ζωής, που απολαμβάνει όσα έχει στη ζωή του, είτε είναι λίγα είτε είναι πολλά, γίνεται μια ευχάριστη παρέα. Η ευγνωμοσύνη είναι στάση ζωής. Η ευγνωμοσύνη είναι συνειδητή αλλαγή του που επιλέγεις να εστιάζεις: στην έλλειψη ή στην αφθονία. Ο άνθρωπος που χαίρεται και είναι ευχαριστημένος με τη ζωή του και με τα λίγα και με τα πολλά,  ακτινοβολεί χαρά κι ευτυχία. Η παρουσία του ομορφαίνει την ατμόσφαιρα γύρω του και προσθέτει αξία στις σχέσεις του.

 

Ενσυναίσθηση

Δείχνει το βαθμό της ψυχικής σου καλλιέργειας. Το πόσο μπαίνεις «στα παπούτσια του άλλου», στη θέση του άλλου θα σε κάνει πιο τρυφερό άνθρωπο με επιείκεια, ευγένεια και σεβασμό. Η ενσυναίσθηση καλλιεργείται με τη δική σου πρωτοβουλία. Εξαρτάται από τη δική σου διάθεση το πόσο θα την αναπτύξεις. Βγαίνεις από το εγωισμό σου και έρχεσαι σε βαθύτερη συναισθηματική σύνδεση με τον διπλανό σου. Αποτελεί βασικό συστατικό των επιτυχημένων σχέσεων. Με την ενσυναίσθηση θα μπορείς να δέχεσαι και την διαφορετικότητα του άλλου με αξιοπρέπεια και κατανόηση χωρίς φανατισμούς και κανιβαλισμούς. Είναι σπουδαίο πράγμα η ενσυναίσθηση. Φανερώνει την εσωτερική μας καλλιέργεια, φανερώνει τον ψυχισμό μας.

Αυτά είναι τρία από τα βασικότερα συστατικά επιτυχίας που θα σε υποστηρίξουν να δημιουργήσεις ουσιαστικές σχέσεις αγάπης και συντροφικότητας. Αποτελούν γερά θεμέλια για να στηριχτεί το οικοδόμημα μιας σχέσης. Εξάλλου, συντροφικότητα σημαίνει να βαδίζουμε παράλληλα, κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου, με σεβασμό, ευγένεια, αλληλουποστήριξη και  κατανόηση. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά θα ευλογήσουν τη σχέση σου και την υποστηρίξουν να έχει ανθεκτικότητα και μακροζωία.

Δες αναλυτικότερα στο παρακάτω βίντεο:WEEKLY PLANNER
Κατέβασε το δωρεάν & ξεκίνησε
την προετοιμασία σου σήμερα
Τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε ενημερωτικά μας e-mails.
Self Love
Κατέβασε τον δωρεάν οδηγό που θα σου δείξει βήμα βήμα πως να εκτοξεύσεις την αυτοπεποίθησή σου και να αισθανθείς καλύτερα σε όλα τα επίπεδα.
Τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε ενημερωτικά μας e-mails.