Τα 4 κλειδιά της επιτυχίας

Τα 4 κλειδιά της επιτυχίας

Γεννηθήκαμε σε ένα κόσμο γεμάτο προκλήσεις, σε ένα κόσμο που για να μπορέσεις να επικρατήσεις και να επιβιώσεις χρειάζεται να ξυπνήσουμε τον πολεμιστή που κρύβεται μέσα μας. Για να γίνει αυτό η καθημερινή κι εντατική προπόνηση στην αυτογνωσία και την αυτοβελτίωση είναι η πρακτική που θα μας δώσει τα κλειδιά της επιτυχίας μας.
Οι περισσότεροι από εμάς ζούμε και συμπεριφερόμαστε διατηρώντας τα ίδια μοτίβα, τον ίδιο τρόπο σκέψης, εφαρμόζοντας τις ίδιες συμπεριφορές έτσι όπως αυτά μας κληροδοτήθηκαν από τους προγόνους μας, άλλοτε εμπλουτισμένα με σύγχρονα στοιχεία άλλοτε αυτούσια κι απαράλλακτα συμβιβασμένα στις σημερινές συνθήκες. Όμως, για να μπορέσεις να επιτύχεις ο παλιός και μαθημένος τρόπος δεν φτάνει. Χρειάζεται να ενισχυθεί ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στην σύγχρονη εποχή.

Μελετώντας αυτοβιογραφίες σπουδαίων κι επιτυχημένων ανθρώπων που μέσα στις δύσκολες εποχές της δικής τους γενιάς μπόρεσαν και δημιούργησαν όλα όσα απολαμβάνουμε εμείς σήμερα αναζήτησα ποια ήταν εκείνα τα κλειδιά που ξεκλείδωσαν τον δικό τους πολεμιστή και δημιουργό μιας επιτυχημένης ζωής .

Κλειδί 1: Είχαν συγκεκριμένο όραμα. Ήξεραν ευθύς εξαρχής τι ήταν αυτό που ήθελαν να δημιουργήσουν. Έχοντας έναν ξεκάθαρο προορισμό ήξεραν ποιο δρόμο να επιλέξουν για να τον φτάσουν.
Κλειδί 2: Από τη στιγμή που είχαν ένα όραμα, πίστεψαν σε αυτό κι εφάρμοσαν όλες τις ικανότητες τους και τις δεξιότητες τους προκειμένου να το πετύχουν. Η αναγνώριση των προσωπικών μας χαρακτηριστικών, δυνατοτήτων κι αδυναμιών μας κάνει ευκολότερη και γρηγορότερη την υλοποίηση των επιθυμιών μας.

Κλειδί 3: Με καθημερινή προπόνηση και καθημερινή επίτευξη μικρότερων στόχων κατόρθωναν να φτάνουν και να πετυχαίνουν μεγαλύτερους. Γι΄αυτό το να θέτεις καθημερινούς στόχους σε προπονεί στο να μάθεις πως να τους επιτυγχάνεις, καλλιεργείς αντοχή κι ανθεκτικότητα μειώνοντας έτσι την απόσταση με το ανέφικτο καθιστώντας ευκολότερη την υλοποίηση οποιοδήποτε στόχου.

Κλειδί 4: Δράση. Η δράση είναι αυτή που διακρίνει τους πετυχημένους από τους αποτυχημένους. Το να έχεις μια ιδέα χωρίς να την κάνεις πράξη είναι μια χαμένη ιδέα. Το να έχεις όνειρα χωρίς να τα υλοποιείς θα παραμείνουν όνειρα.

Έχουμε γεννηθεί για να απολαμβάνουμε την αφθονία της ζωής. Όσο κι αν έχουμε δώσει τη δύναμη μας στις συνθήκες να ορίζουν την ευτυχία μας στο χέρι μας είναι να την πάρουμε πίσω δημιουργώντας εμείς τις συνθήκες όπου θα ευδοκιμήσουν οι επιθυμίες μας και θα ανθίσουν τα όνειρα μας.

Ρίξε μια ματιά για περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο:WEEKLY PLANNER
Κατέβασε το δωρεάν & ξεκίνησε
την προετοιμασία σου σήμερα
Τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε ενημερωτικά μας e-mails.
Self Love
Κατέβασε τον δωρεάν οδηγό που θα σου δείξει βήμα βήμα
πως να εκτοξεύσεις την αυτοπεποίθησή σου
και να αισθανθείς καλύτερα σε όλα τα επίπεδα.
Τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε ενημερωτικά μας e-mails.