Τα Χριστούγεννα που χρωστάς στον εαυτό σου

Τα Χριστούγεννα που χρωστάς στον εαυτό σου

Τι κι αν η ψυχή μας βιώνει πάθη όμοια με εκείνα του Χριστού, η πιο λαμπερή περίοδος του χρόνου έφτασε. Λαμπιόνια, στολίδια, μουσικές, δρόμοι κι εμπορικά κέντρα φορούν τα γιορτινά τους, λαμβάνοντας ως αποστολή να ομορφύνουν την καθημερινότητα μας.

Μια περίοδος, που παρά την λάμψη της και το χαρμόσυνο μήνυμα της Θείας Γέννησης, έχει διφορούμενη σημασία αρκετές φορές, για πολλούς από εμάς. Ανάλογα με τις συνθήκες τις ζωής μας κρίνεται το αν θα αποτελέσει μια ευχάριστη ή μια καταπιεστική ατμόσφαιρα. Όταν όλα ρέουν καλώς, σου είναι πιο εύκολο να ακολουθήσεις τις παραδόσεις που επιβάλει το εορταστικό κλίμα.

Αλίμονο σε εκείνον που μπορεί να μην βρίσκεται στην καλύτερη του φάση τη δεδομένη στιγμή. Είναι λες και το σύμπαν συνωμοτεί να του μεγεθύνει την συναισθηματική κρίση που βιώνει. Είτε περνάς περιόδους μοναξιάς, είτε σε έχουν πιάσει οι κλειστές σου, είτε συμβαίνει οτιδήποτε άλλο που δεν σου επιτρέπει να χαρείς την γιορτινή ατμόσφαιρα της εποχής, ένα έχω να σου πω: μπορώ να σου συμπαρασταθώ και να σε συμπονέσω, διότι έχω βρεθεί στη θέση σου!

Ξέρω πώς είναι να περνάς όμορφες γιορτές, ξέρω όμως, πώς είναι να θες να βρίσκεσαι κουκουλωμένος ολημερίς στο κρεβάτι, μετρώντας, σαν το φαντάρο, πότε θα περάσουν οι μέρες. Περιπλανώμενη μέσα σε όλες τις συναισθηματικές διακυμάνσεις που σου προσφέρει η συγκεκριμένη περίοδος, αυτό που τελικά με έκανε να την αγαπήσω, ήταν η απόφαση, πως για να μπορέσω να απολαύσω ολοκληρωτικά αυτή την εποχή, δεν ήταν μόνο το χριστουγεννιάτικο δέντρο που είχε ανάγκη από διακόσμηση αλλά και το εσωτερικό λουλούδι της ύπαρξης μου. Με στολίδια όπως εκείνα, της αγάπης, της υποστήριξης, της επιβράβευσης, της κατανόησης

θα ήταν από εκείνα τα στολίδια που κάνουν την καρδιά να ψηλώνει, και την ψυχή να αγαλλιάζει. Διότι τα Χριστούγεννα δεν είναι εποχή, είναι συναίσθημα.

Μόνο εάν χορταίνεις τη καρδιά σου θα μπορέσεις να το ευχαριστηθείς και στη καθημερινότητα σου