Το μυστικό που θα αναβαθμίσει την καθημερινότητα σου

Το μυστικό που θα αναβαθμίσει την καθημερινότητα σου

Αν θες να βελτιώσεις τη ζωή σου, μπορείς να αρχίσεις πρώτα με την αναβάθμιση των λέξεων που χρησιμαποιείς. Οι λέξεις που χρησιμοποιούμε συνθέτουν τη γλώσσα που επικοινωνούμε. Οι λέξεις μας υπάρχουν μέσα στο θησαυροφυλάκιο της ψυχής μας. Είναι αυτές που αξιοποιούμε αρχικά για να συνομιλήσουμε με τον εαυτό μας κι έπειτα με τους άλλους ανθρώπους γύρω μας.
Εάν θες να καταλάβεις την ποιότητα ενός ανθρώπου, παρατήρησε τις λέξεις που χρησιμοποιεί κατ’ επανάληψη. Είναι λέξεις που υποδηλώνουν μια αριστοκρατία ή είναι επικριτικές γεμάτες θυμό και φόβο; Μέσα από τις λέξεις μπορείς να αναγνωρίσεις πως μπορεί να μιλάει ένας άνθρωπος στον εαυτό του. Μέσα από το λεξιλόγιο σου μπορείς να αναγνωρίσεις ποια είναι η σχέση σου με την ψυχή σου.

Το λεξιλόγιο της καθημερινότητας μας στο σύνολό του βγάζει μια συγκεκριμένη δόνηση. Οι δονήσεις αυτές προσελκύουν τις αντίστοιχες εμπειρίες. Όταν η ομιλία μας αποπνέει ευγένεια, καλοσύνη, αυθεντικότητα τότε οι σχέσεις μας με τον εαυτό μας και τους γύρω μας είναι γεμάτες αγάπη και κατανόηση. Εάν η ομιλία μας είναι γεμάτη από βωμολοχίες, προσβολές και επιθετικότητα τόσο προς τον εαυτό μας όσο και προς τους ανθρώπους γύρω μας, τότε οι σχέσεις μας θα είναι ανισόρροπες και γεμάτες τοξικότητα.
Οι λέξεις μπορούν να διακριθούν σε εκείνες με την υψηλή δόνηση και σε εκείνες με την χαμηλή. Υψηλής δόνησης είναι λέξεις όπως η αγάπη, η ελευθερία, η πίστη, η ελπίδα, ο σεβασμός, η ευγένεια, η καλοσύνη. Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσεις μόνο τις συγκεκριμένες αλλά κι εκείνες τις λέξεις που στο σύνολο τους συνθέτουν λόγια αγάπης, σεβασμού, ευγένειας, καλοσύνης. Χαμηλής είναι εκείνες που στο σύνολο τους αποπνέουν φασαρία, προσβολές, ανησυχία, τρόμο, απειλή. Οι προτάσεις που εμπεριέχουν λέξεις από αυτές τις κατηγορίες προκαλούν αρνητικά συναισθήματα, αρνητικές σκέψεις που καταλήγουν σε άσχημες εμπειρίες.

Για αυτό εάν θες να ομορφύνεις τη ζωή σου ξεκίνα πρώτα ομορφαίνοντας τις προτάσεις που χρησιμοποιείς, εμπλουτίζοντας το λεξιλόγιο σου. Η ελληνική γλώσσα έχει έναν πλούτο από λέξεις. Διάβασε περισσότερο, πρόσθεσε περισσότερες λέξεις, δημιούργησε ένα μεγαλύτερο εύρος εμπειριών και απολαύσεων!

Δες περισσότερες λεπτομέρειες εδώ:WEEKLY PLANNER
Κατέβασε το δωρεάν & ξεκίνησε
την προετοιμασία σου σήμερα
Τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε ενημερωτικά μας e-mails.
Self Love
Κατέβασε τον δωρεάν οδηγό που θα σου δείξει βήμα βήμα
πως να εκτοξεύσεις την αυτοπεποίθησή σου
και να αισθανθείς καλύτερα σε όλα τα επίπεδα.
Τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε ενημερωτικά μας e-mails.